До та після. Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації. Візуалізація

4365 0
Після рекультивації на місці сміттєзвалища мають облаштувати сквер.
Фото: Ольга Коваль

Фото: Ольга Коваль

Львівська міська рада прийняла вчора, 6 червня, ухвалу, яка дає старт рекультивації Грибовицького полігону. Йдеться про затвердження ЛКП «Збиранка» технічної документації про поділ земельної ділянки Грибовицького сміттєзвалища між ЛКП та ТзОВ «Кліар Енерджі», яке проводитиме дегазацію полігону.

Читайте також: Львів та ще сім міст області будуватимуть спільний полігон для сміття

Тепер підрядник має розпочати зводити систему дегазації на полігоні. За словами директора ЛКП «Зелене місто», для підготовчих робіт та встановлення обладнання необхідно приблизно два місяці.

Спочатку будуть вирівнювати схили сміттєзвалища, бо частина сміття вийшла за визначений периметр. Паралельно встановлять та запустять обладнання для дегазації полігону, а восени стартує процес очистки фільтратів. Тендер на підрядника, що очищуватиме фільтрати, ще триває.

Проект рекультивації, надіслали на погодження в ЛОДА, однак відповіді досі не отримали. Після рекультивації за станом полігону спостерігатимуть і перевірятимуть. Очікують, що він стане сквером.

Читайте також: Хто проектуватиме сміттєпереробний комплекс у Львові

Нагадаємо, французька компанія Egis у 2017 році розробила для Львова новий план рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, який закрили після пожежі у 2016 році. Кошти для проекту рекультивації полігону та будівництва сміттєпереробного заводу місто отримало від Європейського банку реконструкції і розвитку, Фонду чистих технологій та Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля – загалом йдеться про 25 млн кредиту та 10 млн гранту. Улітку минулого року Egis передала місту проект рекультивації. Його відкоригували, і він пройшов державну експертизу.

Вікторія Ейсмунт

Фото Ольги Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!