Як виглядає площа Двірцева у Львові з висоти після реконструкції. Фото дня

9255 0
Площею щодня за звичних умов користуються близько 24 тисяч пасажирів.
Фото: Конкурс Української Урбаністики

Фото: Конкурс Української Урбаністики

«Реконструкцію площі Двірцевої» у Львові подали на Конкурс української урбаністики. На сторінці Ukrainian Urban Awards опублікували фото площі із висоти. 

Читайте також: Коли у Львові відкриють площу Двірцеву та почнуть ремонтувати дорогу до вокзалу

На площі вирішили створити зручні умови для пересування пішоходів, підвищити пріоритет громадського транспорту та облаштувати комфортні місця очікування на транспорт.

Тепер, щоб дістатися пішки з вокзалу до центру міста, не потрібно буде переходити жодної проїзної частини, для цього слугуватиме бульвар, що простягається по центральній осі вул. Чернівецької.

Пішохідну зону вздовж фасаду головного вокзалу розширили, облаштували місця для відпочинку та зелені зони. Тут висадили 86 повнорозмірних дерев та близько 500 кущів. Також планують облаштування змішаної посадки з використанням багаторічників та декоративних трав. Новий фонтан матиме вигляд струмка-річки.

Читайте також: Хто ремонтуватиме вулицю Чернівецьку у Львові

Проєктанти запропонували максимально наблизити до будівлі вокзалу трамвайні колії та зупинки громадського транспорту. Та організувати на частині вул. Чернівецької та пл. Двірцевої велоінфраструктуру, суміщену зі смугами громадського транспорту.

Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Водночас реконструкцію вулиці Чернівецької, що веде до вокзалу, не можуть розпочати, бо не можуть отримати із Києва дозвіл на початок будівельних робіт. Її мають відремонтували за пів року.

Фото Ukrainian Urban Awards 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!