Як виглядатиме завод Baykar з виробництва безпілотників в Україні. Фото

2043 0
Українські фахівці долучатимуться до розробки та виробництва безпілотників.
Фото: Defense Express

Фото: Defense Express

Компанія Baykar продовжує реалізацію плану зі створення в Україні наукового та виробничого центру. Його загальна площа становитиме 30 тис. м2, а працюватимуть понад 300 українських фахівців. Про це повідомив Генеральний директор Baykar Халук Байрактар, передає Defense Express.

За його словами, на заводі в Україні планують виготовляти не тільки Bayraktar TB2, але й важкий Akinci та безпілотний винищувач Kizilelma, а також іншу продукцію компанії Baykar.

Читайте також: Турецька компанія Вaykar та фонд «Повернись живим» оголосили про співпрацю

Зазначимо, що компанія показала макети майбутнього центру в якому будуть вести не тільки розробку, але і виробництво безпілотників.

Відомо, що українські фахівці долучатимуться до розробки та виробництва БПЛА.

У виданні додали, що зараз у двох турецьких БПЛА використовують українські двигуни – МС-500 та Аі-450 для Akinci та Kizilelma з Аі-25.

Читайте також: Виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні

Нагадаємо, виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні. Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва. Однак, турецька компанія Baykar планує збудувати в Україні не просто завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а й створювати в Україні Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma — новий безпілотний винищувач. 

Антоніна Костик
Фото Defense Express
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!