За яких умов школи зможуть працювати офлайн. У Львові проведуть публічну дискусію

2224 0
Тvoemisto.tv у середу, 3 листопада, о 16.00 год організовує публічну дискусію на тему онлайн-навчання у початкових класах.
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Починаючи з цього тижня, 1 листопада, львівські школярі перейшли на дистанційну форму навчання. Це стосується і початкових, і старших класів. Вчора, 2 листопада, у Львові зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. За день петиція назбирала необхідні 500 голосів. 

Читайте також: У Львові зареєстрували петицію про відновлення офлайн-навчання в червоній зоні

Лікарі кажуть, що ситуація наближається до критичної – кількість хворих дорослих, так і дітей стрімко збільшується. Станом на ранок, 3 листопада, у львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ з коронавірусом перебувала 41 дитина. За останній період збільшується кількість дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. 40% госпіталізованих – це діти до 3-річного віку. Усього за час пандемії у дитячій лікарні ОХМАТДИТ пролікували більше тисячі дітей.

Деякі батьки невдоволені ситуацією із переведенням на дистанційне навчання і просять, аби очно дозволити хоча б навчатися дітям початкових класів і школам, де працівники вакциновані на 100%. Міський голова Львова Андрій Садовий вчора заявив, що школи, де 100% працівників вакциновані від коронавірусної інфекції, зможуть повернутися до офлайн-навчання, але тільки, коли динаміка госпіталізацій від Covid-19 стабілізується.

Тому у середу, 3 листопада, Тvoemisto.tv організовує дискусію на тему «За яких умов школи зможуть працювати офлайн». Початок о 16.00 год.

Читайте також: «Де абонементи у божевільню?». Львів’яни обурені, чому діти вчаться онлайн

У дискусії візьмуть участь:

  • Андрій Москаленко – заступник міського голови Львова;
  • Ольга Котовська – заступниця директора департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації, начальниця управління дошкільної, загальної середньої освіти, позашкільної роботи, кадрового, організаційного та інформаційного забезпечення департаменту освіти та науки ЛОДА;
  • Олена Березовська – заступниця директора з медичної частини Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ (онлайн);
  • Наталя Маркевич – дитяча, сімейна психологиня з 20-річним стажем, засновниця студії розвитку РІСТ;
  • Мар’яна Кузько – мама, членкиня ГО «Батьки в дії»;
  • Анастасія Литвинюк – мама першокласниці, викладачка у Львівській національній музичній академії та Львівському музичному коледжі, джазова піаністка та композиторка;
  • Іванка Герус – голова комісії освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради з фракції «Голос»;
  • викладач Львівського державного музичного ліцею імені С. Крушельницької.

Зазначимо, що всі учасники дискусії є вакцинованими, або матимуть з собою ПЛР-тест.

Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію на своєму сайті, на Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі медіа-хабу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!