Як вивчати англійську мову з малюками: 10 порад

8119 1
Від народження до 6 років дитина вбирає все, що ви вимовляєте і робите. Тому це найкращий час для батьків навчити своїх малюків англійської мови. У віці від 3 до 7 років дитина все пізнає в грі. Тому й англійську мову потрібно вивчати граючи.
фото: news.ub.ua, zhyttia-prekrasne.com, 12mis.kernpro.info

фото: news.ub.ua, zhyttia-prekrasne.com, 12mis.kernpro.info

1. Зробіть англійську частиною вашого повсякденного життя.

Співайте, читайте і грайте, спілкуючись англійською мовою кожен раз, коли ви цього хочете. Не обмежуйте себе тимчасовими рамками. Чим більше ваш малюк чує іноземну мову, тим легше йому буде її вивчити.

2. Дивіться мультики, дитячі телепередачі англійською мовою.

Якщо дитина дивиться телеканал Disney, ви можете звернути її увагу на те, що головні герої мультфільму розмовляють англійською мовою. Починайте перекладати їй деякі речі. Якщо ви не володієте англійською мовою, то для початку використовуйте слова, які ми вивчали в школі: run – бігати, jump  стрибати, fly – літати, can – вміти, могти, smile –усміхатися, cry – плакати тощо.

3. Прочитайте казку англійською ввечері.

Більшість батьків читають на ніч казку своїм дітям. Чому б не прочитати книгу англійською мовою або погортати дитячий словник з яскравими ілюстраціями?

4. Надихайте вашу дитину

Проявіть інтерес до вивчення англійської разом з дитиною. Здійснюйте підтримку, надихайте і мотивуйте. Коли ви показуєте інтерес до того, як ваша дитина вивчає англійську мову, ви проявляєте зацікавлення до неї самої. Якщо ви хочете, щоб ваш малюк вивчив англійську, необхідно привити її відчуття гордості за свої досягнення. Підбадьорюйте її, кажучи, що ви пишаєтеся нею. Запитуйте про те, як пройшли заняття (якщо вона вивчає мову в дитячій студії).

5. Не критикуйте кожну помилку дитини, сфокусуйтеся краще на її досягненнях.

Це одна з найчастіших помилок батьків. Виправляти помилки потрібно так, щоб не образити дитину, адже вона переносить оцінку своїх дій на себе. Перш за все, ви оцінюєте успіхи дитини, а не її недопрацювання. Постарайтеся підтримувати в ній почуття успіху. Навіть найменша перемога повинна бути помічена і оцінена. Мотивація відіграє ключову роль у вивченні іноземної мови. Зробіть так, щоб вашій дитині було цікаво і захоплююче вивчати іноземну мову.

6. Підтримуйте інтерес у дитини до англійської мови.

Найкраще, що ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині вивчити англійську – зробити цей процес захоплюючим. Підкріплюйте інтерес до англійської різними іграми, наприклад, з алфавітом, в лото чи пальчикові ігри. Вони будуть ідеальні для початківців. Для малюка вивчити мову – не проблема, найголовніше – зацікавити його. Це зможуть зробити заняття на яких він малює, співає, розмовляє і багато рухається.

7. У вивченні мови важливо не «тиснути» на свою дитину.

Якщо з якоїсь причини у вашої дитини немає бажання вивчати мову, то не наполягайте. Спробуйте відкласти заняття на певний час. Якщо дитина відчуває тиск з вашого боку при вивченні мови, то це дасть тільки негативний ефект.

8. Розмовляйте з малюком англійською мовою.

Якщо ви непогано володієте англійською, тоді намагайтеся частіше розмовляти зі своїм малюком. Навіть короткі фрази, як «I love you», або прохання «come here» (йди сюди) або «sit down» (сідай), «give me» (дай мені) «find» (знайди) – чудовий початок. Зараз ваша дитина сприймає всю інформацію візуально і на слух, тому, чим частіше вона буде чути вже знайомі їй слова і вирази, тим швидше запам’ятає їх вимову.

І ще одна порада: краще перекладати малюкам значення слів за допомогою картинок. У три роки в дитини є здатність до аудіювання, яку з віком вона поступово втрачає. Чим більше дитина чує англійську мову, тим простіше їй запам’ятати.

9. Дітям швидко стає нудно.

Якщо ви бачите, що дитина втратила інтерес до завдання, не наполягайте на продовженні. Краще зробіть перерву, а потім поверніться до цього завдання, за умови, що дитина захоче це робити. Робіть ваші уроки яскравими і різноманітними.

10. Зробіть свої заняття з англійської регулярними.

Найголовніше правило у вивченні мови – гра в англійську мову повинна бути регулярною, інакше всі ваші старання будуть марними. Багато батьків знайшли для себе успішний спосіб навчання дітей англійської – вони обрали певний час для гри з малюком. Наприклад, щосереди ви можете розмовляти з малюком англійською, дивитися мультики, – усе що завгодно, головне, щоб все це було англійською мовою. І не важливо, вибираєте ви певний час для гри або займаєтеся цим тоді, коли у вас з’являється вільна хвилинка. Головне, щоб це було регулярно.

Джерело: Майвік Солюшинс

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
18 Листопада, 2015 11:45
Ліля Дякую, дуже цікава стаття.
Ще ось тут є один цікавий порадник. Але він більше зоорінтований на загальне вивчення іноземних мов дітками [***]://starylev.com.ua/club/article/malyuky-ta-inozemni-movy
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!