Як виживає в умовах карантину «Оселя», яка опікується бідними у Львові

3807 0
Пандемія і пов'язаний із нею карантин застав «Оселю» зненацька.
Фото: «Оселя»

Фото: «Оселя»

Спільнота «Емаус – Оселя» після публікації Tvoemisto.tv про те, як можна допомогти бідним та потребуючим, отримала чимало допомоги. Але потреба у коштах та продуктах харчування залишається, тому що безпритульні та бідні люди очікують на порятунок щодня.

Читайте також: «Оселя» біля Львова, яка допомагає бідним, лишилася без засобів існування. Як допомогти

«Дякуємо всім, хто поспішив нам на допомогу і підтримав фінансово та продуктами харчування. Цей прихований резервуар довіри і дружньої теплоти, який ви виявляєте у цей нелегкий час, переконує нас – як багато значить бути Людиною. Пандемія і пов'язаний із нею карантин застав нас зненацька. Адже ви знаєте, що наші благодійні крамниці як основне джерело фінансування Спільноти і соціальних проектів «Оселі» – закриті», – зазначила заступниця голови Ради «Спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталя Саноцька.

Із дня публікації статті, від 31 березня, спільнота отримала суттєву благодійну допомогу у вигляді фінансових внесків та простих дарунків, продуктів харчування. 

Водночас у спільноті наголошують, що не звикли стояти із простягнутою рукою. Тому львів’ян просять навідуватися в онлайн-крамницю «Оселя» в Instagram. «Це підтримує нас у нашій допомозі тим, хто зараз просто неба і не має де голову прихилити, для яких коронавірус - це майже вирок», – кажуть у спільноті.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Крім того в «Оселі» працює меблева майстерня, яка також є основним джерелом фінансування соціальних проєктів Оселі (утримання Спільноти, де проживають колишні безпритульні люди, роздача їжі у центрі Львова для нужденних людей, утримання санітарно-гігієнічного центру для бездомних людей). Львів'ян закликають замовляти оновлення улюблених старих меблів або придбати уже відновлені меблі у майстерні.

Також з початку квітня семеро мешканців «Оселі» прибирають вулиці Винник. Надійшла низка пропозицій допомогти по господарству від місцевих мешканців: обрізати дерева, скопати город, перевезти тачками землю.

«Ми беремося за будь-яку роботу, бо звикли жити з праці власних рук, а не на пожертви чи гранти» говорить Наталя Саноцька.

Люди приносять у спільноту продукти харчування та побутову хімію. До прикладу, монахині привезли 20 кг цукру, 16 кг макаронів, 60 яєць, 4 кг печива, крупи, 20 л олії. Мешканці Винник приносять сало, консерви, картоплю тощо. Одна з компаній пожертвувала 20 кг цукерок, які «Оселя» прибереже для бездомних людей на Великдень.

Читайте також: «Кримська перепічка у Львові». В часи кризи на перший план виходять родина, друзі, розмови

До речі, в осередок підтримки безпритульних, що знаходиться у Винниках, люди йдуть пішки зі Львова. Тут вони можуть помитися, постригтися, поголитися, отримати необхідний одяг, поїсти, дізнатися більше про пандемію.

Ви можете долучитися до допомоги бідним, переказавши кошти на карточку Приватбанку
ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя»
5169 3305 18406647
Жаровський Олег Любомирович (Голова Ради), або через систему LiqPay на сайті спільноти
Також можна віддати продукти харчування, побутову хімію, зателефонувавши за номерами:
+38 (096) 42 64 796,
+38 (093) 010 14 13.
Спільнота «Емаус - Оселя»
 
Христина Гоголь

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!