Як замовити бронежилет і каску для військових

6413 0
Польський фонд «Відкритий діалог» відкрив новий проект bronezhylety.com, спрямований на допомогу українським військовим. На відповідному сайті можна замовити бронежилет як для особистого користування, так і для офіційних збройних формувань за власні кошти, або ж за кошти фонду.
Фото: defensetech.org

Фото: defensetech.org

Вартість одного бронежилета – 2600 грн. Свою пожертву для забезпечення війська може перерахувати будь-хто. Всі гроші йдуть лише на підтримку української армії та Нацгвардії, розповіла tvoemisto.tv координатор проектів у фонді «Відкритий діалог» Наталія Панченко.

«У нас є офіційний збір грошей, зареєстрований у Польщі. Основна допомога, яку ми надаємо – те, що охороняє життя – бронежелети, каски, тепловізори, медичні засоби, які зупиняють кров пораненим – на сьогодні це препарат «Celox» та інші речі, потрібні військовим в зоні АТО», – повідомила координатор ініціативи.

Кожен, хто перераховує кошти, може вказати на що вони мають піти – на бронежилети, каски чи ліки.

Дуже часто замовлення є особистими – бронежилети замовляють батьки чи родичі для своїх близьких. Бронежелети 4 та 5 класів закуповують в Україні, отримати їх замовник може в Києві. Термін доставки – 1-2 тижні. Каски купують тільки в Польщі, тому що в Україні їх не виробляють. Якщо каски передають з Польщі, треба чекати 3-4 тижні. Вартість однієї каски – 150 євро.

«Для оформлення замовлення треба вказати в грошовому переказі своє прізвище і заповнити невеличку анкету на сайті, де треба написати, що ви перерахувалигроші, і що ви на них замовляєте. Якщо у нас є кошти у фонді, то ми купуємо бронежилет за свої гроші. На сьогодні у нас, на жаль, нічого немає на рахунку. Як тільки будуть гроші, ми купуватимемо амуніцію за свій рахунок. Це може бути місяць і два, доки у нас на рахунку не збереться відповідна сума грошей», – пояснила Наталія Панченко.

Читайте також: Львівські активісти створили сайт для координації допомоги військовим 

Офіційні структури, наприклад, Національна гвардія, можуть додати до свого замовлення офіційний лист і вказати свої потреби. Це замовлення фонд намагається виконати, шукаючи гроші та залучаючи спонсорів. Для батьків офіційних листів додавати не потрібно.

Як зазначила Наталя Панченко, проблем з транспортуванням амуніції через кордон не виникало, оскільки у фонду є усі необхідні ліцензії.

Замовити бронежилет можна тут.

Нагадаємо, у березні цього року у Польщі затримали українських волонтерів за перевезення бронежилетів через кордон.

Водночас координатор Самооборони Львівщини Валерій Веремчук повідомив, що є тільки один легельний спосіб перевезення амуніції через кордон – один бронежилет в одні руки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!