На правах реклами

Як зібрати багаж для подорожі та що з собою взяти. Гайд для туристів

472 0
Для того, щоб ваша поїздка була безпечною та принесла вам максимум задоволення – до неї потрібно ретельно підготуватися. Окрім того, що варто скласти список речей, які ви збираєтесь взяти із собою, вам ще потрібно їх кудись упакувати. Пояснюємо, як підібрати зручну валізу чи наплічник для відпочинку.

У чому найкраще зберігати речі під час відпочинку

Якщо ви знайшли кілька вільних днів, щоб вибратися на відпочинок – вам треба чітко усе спланувати. Зазвичай ми беремо із собою дуже багато речей: туристичне приладдя, засоби особистої гігієни, посуд, аксесуари тощо. Для того, щоб мати швидкий доступ до речей, їх необхідно розподілити за призначенням. Це також знизить шанси їх загубити. Для зручного транспортування речей їх варто тримати у сумочках, барсетках чи рюкзаках. Ці аксесуари повинні бути досить місткими та міцними, а також витримувати будь-які погодні умови. В інтернеті можна знайти великий вибір аксесуарів до багажу та транспорту.

Як підібрати наплічник для подорожі

Якщо ви плануєте вирушити у похід чи мандрівку, найзручнішим засобом для схову та транспортування речей буде наплічник. Він дозволяє рівномірно розподілити навантаження на усе тіло, а маса речей, яку ви можете переносити на спині, перевищує ту, яку б ви могли нести у руках. Окрім цього, наплічник дозволяє вам тримати руки вільними, тому ви легко можете допомагати собі в поході, використовуючи трекінгові палиці, чи опиратися руками на навколишні предмети.

Наплічники бувають різних розмірів. Вам необхідно підібрати об’єм наплічника відповідно до тривалості запланованої подорожі. Що довший відпочинок, то більше речей вам потрібно, а отже й візьмете з собою більший наплічник. Також у наплічника повинна бути тверда спинка, зазвичай вона містить металеві вставки чи каркас. Це важливо для розподілення ваги та зменшення навантаження на спину.

Окрім цього, наплічник повинен складатися з різних відсіків та камер, щоб ви могли розділити свої речі. Також важливо, щоб він був із водонепроникного матеріалу та містив raincover (захист від дощу). Перед купівлею наплічника обов’язково перевірте його лямки та шви на міцність.

Асортимент туристичних наплічників ви можете переглянути тут: https://sportano.ua/rjukzaki-ta-turistichni-sumki.

Чи варто відмовлятися від мандрівок у темну пору доби

Зовсім ні. Досить часто під час походів темрява може застати вас зненацька, особливо це стосується зимової пори року, коли сонце рано сідає за горизонт. Чи означає це, що вам потрібно припинити ваш похід? Звичайно, що ні.

При собі необхідно мати надійне джерело освітлення. Ним може бути ліхтарик чи лампа. Універсальним джерелом світла є налобний ліхтарик. По-перше, потік світла завжди спрямовується туди, куди ви дивитесь. По-друге, він дозволяє тримати ваші руки вільними. Ліхтарик повинен бути досить потужним, щоб освітлювати усю необхідну поверхню та довго тримати заряд. З якісним ліхтариком ви відчуватимете себе комфортно навіть у найглибшій темряві. Також не варто забувати, що ліхтариком можна подавати сигнали порятунку у випадку, якщо ви заблукали чи втрапили у небезпеку.

Більш детально ознайомитись з вибором налобні для туризму та бігу у магазині Sportano

Плануйте власний відпочинок напередодні. Правильно підібране спорядження дозволить вам подорожувати із комфортом за будь-яких несприятливих обставин.

*на правах реклами

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!