Як змінилася на Львівщині якість повітря

1344 0
На рівень забрудненості повітря впливають у тому числі постійні спалювання сухостою.
Фото: ДСНС у Львівській області

Фото: ДСНС у Львівській області

На Львівщині відзначають погіршення якості повітря. Це, за словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, результат у тому числі і спалювання сухої трави. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні, 24 березня, у відповідь на запитання журналістки Tvoemisto.tv.

«У час війни досі є люди, які палять траву. Напевно, вони не до кінця усвідомили, що пожеж від бомб та ударів – достатньо. Ще раз вертаю увагу на те, щоби перестати палити траву. А хто хоче палити, хай йде на фронт і палить ворога. Це, мабуть, зніматиме певні екологічні питання», – каже він.

Читайте також: Львів’ян закликають не cпалювати сухостій

Тільки за минулу добу надзвичайники Львівщини ліквідували 121 пожежу сухої трави, вогонь знищив понад 29 га сухостою. До кінця у ЛОВА обіцють надати конкретні показники про рівень заабрудненості повітря, для цього працюють метеостанції.

Нагадаємо, що на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Це передбачає кримінальну відповідальність. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!