Як зміниться Галицька площа у Львові. Візуалізація

5534 0
Після реконструкції на площі з’явиться громадський простір, а сама площа має стати ширшою.

У Львові планують реконструювати Галицьку площу, що розташована між Соборною площею та вулицею Князя Романа. Про це йдеться на сторінці ГО «Urbanideas» у Facebook, котрі займалися розробленням концепції оновлення площі.

Реконструкція площі передбачає значне розширення громадського простору: облаштування квітників, насадження кущів та дерев, ремонт фонтану, який зараз перебуває у занедбаному стані та влаштування освітлення.

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

«Площа Галицька вщент заповнена людьми і переповнена функціями, що тут відбуваються. Ми пропонуємо забрати ті, що її перевантажують — менше торгівлі і кіосків, що захаращують вільний прохід для людей, — і збільшити вільний простір біля зупинки громадського транспорту та біля переходів. Квітникарі мають залишитися як єдині продавці, так як ця функція є тут доречним і звичним атрибутом площі Галицької», — йдеться у повідомленні ГО «Urbanideas».

Розширення площі передбачається за рахунок зменшення радіуса повороту на вулицю Князя Романа, який має стати безпечнішим для пішоходів. Наразі на цій території планують провести археологічні розкопки.

Читайте також: Історія площі Галицької у 10-ти фото

Нагадаємо, ГО «Urbanideas» розробила проект реконструкції площі Митної та займалася дослідженнями площі Святого Теодора, яку також планують ревіталізувати.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!