Яка ситуація на Львівщині з ГРВІ. Що кажуть медики

612 0
За останній тиждень зареєстрували майже 8 тисяч хворих на ГРВІ.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області побільшало хворих на гострі респіраторні вірусні захворювання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіли у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

«За 39 тиждень 2023 року (25.09.-01.10.2023 року) у Львівській області зареєстровано 7 700 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Тоді як тижнем раніше було 7 261 випадків», – кажуть медики.

Наразі, за словами лікарів, показник захворюваності на 29,2% нижчий від епідемічного порогу.

Тим часом керівниця центру контролю та профілактики хвороб Наталія Тімко-Іванченко напередодні повідомила, що наразі у Львівській області немає зафіксованих випадків грипу. Імовірно, спалах відбудеться наприкінці листопада-на початку грудня. В аптеках області вже є вакцина проти грипу, тож людей закликають вакцинуватись. 

Читайте також: Кому не можна робити щеплення проти кору. Перелік

За словами Наталії Тімко-Іванченко, цьогоріч мешканці Львівщини вакцинуються від грипу значно активніше, ніж у попередні роки. При цьому, у 2023 році вперше активний сезон щеплень стартував у вересні, а не пізніше, як зазвичай, коли грип вже лютує.

Нагадаємо, лікарі наголошують, що COVID-19 активізувався у Львівській області. Упродовж останнього тижня в регіоні зафіксували 445 випадків. При цьому на стаціонарному лікуванні перебували 38 пацієнтів. Водночас летальних випадків, спричинених коронавірусом лікарі не реєстрували.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!