Які дерева планують висадити у Львові цієї осені

2846 0
10 жовтня у Львові стартувала осіння кампанія з озеленення. Загалом, у планах – поява понад 2300 нових саджанців впродовж 2 місяців у всіх районах міста, – інформують у прес-службі ЛМР.
фото: news.vash.ua, portal.lviv.ua, greensad.com.ua, cvitka.com

фото: news.vash.ua, portal.lviv.ua, greensad.com.ua, cvitka.com

Серед дерев, що з’являться в місті будуть: крупномір, липа дрібнолиста, гіркокаштан звичайний, клен гостролистий, червонолистий і шаровидний, ясен звичайний, горобина звичайна, калина звичайна тощо.

Поповнилось місто також цінними породами дерев: так, на площі Ринок вже висадили 6 червоних каштанів Бріоті, такі ж дерева висадять і на пл. Яворницького. Натомість вул. Наукову оновлять сливами Піссарді. Обіцяють закупити також сакури. Як повідомлялось раніше, поповниться новими насадженнями й пл. Святого Юра. Тут заплановано висадити понад 100 саджанців, серед яких: ясен білоцвітний, глід червоноквітковий, декоративні чагарники тощо. На вул. Любінській, Ливарній, Петлюри та на просп. Чорновола відновлять рядові посадки.

Найбільшу кількість дерев – 1100 штук – висадять на території Франківського та Шевченківського районів.

Не оминуть увагою і заклади освіти: для створення затишку на території шкіл та ліцеїв Львова, ЛКП «Зелений Львів» висадить близько 800 дерев. За словами керівника міського управління екології Андрія Галушки, для цього підприємство надасть саджанці зі свого розсадника. Стартувала висадка дерев на території шкіл з Галицького району, однак, у зв’язку із погіршенням погодних умов, її довелося призупинити. Відтак, продовжити мають намір у четвер – у Личаківському районі міста. Допомагають у цьому громадські організації та небайдужі активісти, які навчають школярів, як правильно висаджувати дерева.

                                                                                  Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!