Які громади Львівщини є найбагатшими. Рейтинг

2014 0
Беззаперечними лідерами у рейтингу є Славська і Львівська громади.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Славська, Львівська, Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська, Червоноградська, Жовтанецька територіальні громади виявились найуспішнішими за підсумками першого півріччя, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: «Це буде бімба!». Як Славське повертає собі статус туристичної мекки. Репортаж

Рейтинг сформував департамент фінансів Львівської ОДА, проаналізувавши бюджети 73 територіальних громад області.

За словами директора департаменту Олега Демківа, економічні успіхи територіальних громад дуже різні, як у плані наповнюваності бюджетів так і  у фінансуванні видатків.

«За даними аналізу рейтинг очолюють Славська і Львівська громади, які є беззаперечними лідерами за 8 (із 9) показниками рейтингу. За ними розмістилися Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська та Червоноградська територіальні громади, які ділять 8 і 9 місце, а замикає десятку – Жовтанецька. Журавненська Стрілківська, Добромильська територіальні громади опинилась у «хвості» рейтингу», – каже Олег Демків.

Читайте також: Своя «швидка» і школа мистецтв на виїзді. Як живуть Славська і Ходорівська ОТГ

Проте, за його словами, у бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Станом на 1 липня незабезпеченість становить понад 150 млн грн.

Детальніше з рейтингом можна ознайомитись тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!