Львів'яни передали для військових близько сотні книг. Фото

2472 1
Близько сотні різноманітних книг та журналів передали бійцям, які обороняють Маріуполь та підступи до цього міста, активісти львівської волонтерської організації «Книжкова сотня», – пише на своїй facebook-сторінці Тарас Грень. Більша частина літератури одразу пішла на передові лінії оборони.
фото ілюстративне: facebook.com/taraskin.au

фото ілюстративне: facebook.com/taraskin.au

«Я приємно здивований, тим, що мешканці славетного міста лева переймаються не лише тим, щоб у «АТОшників» були продукти одяг і таке інше, але й передали нам ще і книжки, – наголосив командир одного з підрозділів Збройних Сил України, що знаходиться неподалік населеного пункту Новотроїцьке з позивним Раптор. – Тепер у нас є розвага в хвилини відпочинку…». Серед книг, які передали львів’яни: Василь Шкляр «Чорний ворон» та «Чорне сонце», Умберто Еко «Жан-Клод Кар’єр», Ольга Кушнір «Віра, Надія, Любов», Ніколас Патрік Вайзмен «Фабіола» та багато інших. Більшість із автографами авторів.

Читайте також: В Україні почала діяти нова військова доктрина. 7 фактів

«Я дуже люблю читати, – поділився військовий медик Олександр. – І розумію цінність книги взагалі, і що означає підпис автора. Мені приємно, що про нас дбають і думають люди всіх верств населення нашої України. Окремий подарунок волонтери скерували керівнику сектора генерал-лейтенанту Анатолію Сиротенку. Вони підібрали і підписали цьому військовому керівникові книгу про героїчний вчинок героїв Крут. Виявилось, що вони не просто вгадали, а попали, як то кажуть, у «десятку». Справа в тому, що Анатолій Миколайович переймається відновленням історичної правди, та є одним з тих офіцерів, що приймали активну участь у створенні історико-архітектурного меморіалу на честь загиблих героїв».

Читайте також: Як у Львові можна допомогти військовим в зоні АТО. Адреси

Активісти організація «Книжкова сотня» пообіцяли, що і надалі надсилатимуть книги на передові позиції наших військ. А також вони налагоджують контакти з бібліотеками міста Маріуполь стосовно обміну українською та патріотичною літературою. Львів'янам, які прагнуть долучатися до збору книг, радимо слідкувати за facebook-сторінкою ініціативи

                                                                  Опублікувала Мар’яна Федина
фото з facebook-сторінки Тараса Греня


Читайте також:
4 Жовтня, 2015 20:06
Юра Хай почитають ,, 1984,, Оруелла.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!