Які міста-побратими має Львів та що це означає

1964 0
Міжнародна співпраця сприяє формуванню позитивного іміджу Львова на міжнародній арені.
Фото: via-regia.org.ua

Фото: via-regia.org.ua

Станом на 15 квітня містами-побратимами Львова є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац. Про це у відповідь на запит Tvoemisto.tv повідомили у Департаменті «Адміністрація міського голови» Управління зовнішніх зв'язків і промоції.

«Встановлення та поглиблення муніципальної співпраці – один з пріоритетів міста Львова та важливе джерело для нових ідей та підходів до розуміння, планування та впровадження пріоритетних, суспільно корисних ініціатив для стійкого розвитку міста», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Данське місто Орхус стало двадцятим містом-побратимом Львова

Співпраця з містами-побратимами дозволяє реалізовувати спільні проєкти та ініціативи в різних сферах таких як місцеве самоврядування, освіта, культура, охорона здоровʼя та реабілітація, впровадження зелених технологій, туризм тощо.

Підтримуючи двосторонню комунікацію міста партнери спільно використовують передовий досвід та кращі практики для підвищення ефективності управління містом, покращення життєдіяльності громади та добробуту людей.

«Завдяки діалогу між містами здійснюється обмін культурними цінностями, традиціями, мистецтвом та іншими аспектами культури, що збагачує життя мешканців обох міст. Міжнародна співпраця сприяє також формуванню позитивного іміджу Львова на міжнародній арені, забезпечує залучення іноземних інвестицій, збільшенню туристичного потоку», – йдеться у відповіді на запит Tvoemisto.tv.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!