Які об’єкти на Львівщині виставлять на аукціон до кінця року

1329 0
Також Львівщина готує до приватизації три будівлі.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

До кінця року на Львівщині відбудеться ще кілька аукціонів з продажу нежитлових приміщень та інвентарних об’єктів. Окрім того, область готує до приватизації три будівлі. Загалом з початку року у державній системі Prozorro.Продажі оголосили 274 електронних аукціонів, а загальний дохід від продажів становить 525 млн грн. Про це повідомив Tvoemisto.tv директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда. 

Які аукціони відбудуться до кінця року

Фонд державного майна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях виставив на продаж приміщення загальною площею 112,4 м² у місті Старий Самбір. Початкова вартість лоту  – 5 тис. 290 грн. Кінцевий строк подання пропозицій – 19 листопада. Аукціон проведуть – 20 листопада, детальніше читайте тут. 

У Сколе виставили на продаж групу інвентарних об'єктів у складі: ветлабораторія площею 263 м², крематорій площею 31 м², віварій площею 69,1 м² тощо. Стартова ціна – 10 тис. 250 грн. Аукціон відбудеться 20 листопада, детальніше тут. 

У Львові на вул. Ковжуна, 10 планують продати групу інвентарних об’єктів рухомого державного майна, яке входило до складу цілісного майнового комплексу структурного підрозділу – друкарського цеху.  Стартова ціна – 28 тис. 893 грн. Кінцевий строк подання пропозицій – 23 листопада.  Аукціон відбудеться 24 листопада, деталі аукціону тут. 

Раніше Степан Куйбіда пояснював, що перш ніж виставити об‘єкт на приватизаційний аукціон, аукціонна комісія здійснює його оцінку. Стартова ціна – визначається комісією на рівні балансової вартості об’єкта приватизації (тобто це аж ніяк не ринкова вартість об‘єкта, яка зазвичай є в рази вищою). А балансова вартість – розраховується, як початкова вартість об’єкта (активу) за мінусом нагромадженої суми зносу (амортизації) з роками. Тобто така вартість залежить тільки від величини первісної вартості та від часу, який об‘єкт перебуває на балансі.

Що готують до приватизації: 

  • ЄМК ДП «Львівський державний інститут з проектування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств», що розташований на вул. Золотій, 8

  • ЄМК ДП  «Львівський науково-дослідний  і  проектний  інститут «Львівбудмндіпроект», що на вул. Тернопільській, 10.

  • ЄМК ДП  «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка», що у Новому Роздолі на вул. Гірнича, 2.

Про п'ять об'єктів на Львівщині, які продали з аукціону за високу ціну, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!