Які ОТГ на Львівщині є найбільш фінансово спроможними. Перелік

10210 0
Рейтинг у Львівській ОДА склали на основі фінансових показників за перший квартал 2023 року.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

За підсумками першого кварталу поточного року найбільш фінансово спроможними громадами області стали Новояворівська, Яворівська, Львівська, Солонківська, Івано-Франківська. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, позиції громад у рейтингу суттєво відрізняються. Так, минулого року Львівська громада посідала 1 місце, Пустомитівська – 2, Кам’янка-Бузька – 3, Великомостівська – 4, Славська – 5. Про це повідомили у департаменті фінансів ЛОДА.

На цю ситуацію суттєво вплинули зміна структури джерел доходів, значне підвищення грошового забезпечення військових, правоохоронних органів тощо, зазначають у департаменті фінансів Львівської ОВА.

Найбільші витрати на одного мешканця у бюджеті:

  • Яворівської громади - 7613,4 грн,

  • Солонківської – 7261,8 грн,

  • Славської – 6468,3 грн,

  • Новояворівської – 6410,8 грн,

  • Івано-Франківської – 5596,7 грн.

На противагу, найменша у Добромильській - 1314,6 грн, Новороздільської – 1345,6 грн, Меденицької – 1526,2 гривень.

У бюджеті Яворівської громади також найнижча частка видатків на утримання апарату управління - лише 3 відсотки (у першому кварталі минулого року – 9,6 відсотка) , а найбільша в Ралівській - понад 50 відсотків.

Читайте також: Більшість мешканців Львівщини підтримують співпрацю Львова з сусідніми громадами. Дослідження

При цьому, Новояворівська громада - лідер з найменшої частки видатків заробітної плати у загальному обсязі видатків - лише 22,8 відсотка, а в Добросинсько-Магерівській - понад 80 відсотків.  

Наприкінці рейтингу опинились Підкамінська, Добромильська, Добросинсько-Магерівська, Хирівська, Рудківська, Судововишнянська, Ралівська, Стрілківська, Журавненська територіальні громади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!