Які порушення на дорогах розпізнаватиме система автоматичної відеофіксації

3395 0
У МВС також планують запустити автоматичне розпізнавання автомобілів, які порушили правила паркування.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Автоматична система відеофіксації порушень правил дорожнього руху на першому етапі запуску буде фіксувати лише перевищення швидкості. Про це в інтерв’ю «Радіо НВ» розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечнішими

«Спочатку система буде працювати на перевищення швидкості. Після того програмне забезпечення дозволить фіксувати проїзд на подвійну суцільну лінію, проїзд на червоне світло світлофора. І ще буде опція... проїзд, наприклад, по захищеній смузі громадського транспорту», – каже Антон Геращенко.

Крім цього, у МВС планують запустити автоматичне розпізнавання автомобілів, які порушили правила паркування. Водії зможуть отримувати сповіщення про порушення ПДР на смартфон після реєстрації в «Електронному кабінеті водія», або ж йому надсилатимуть лист на адресу за місцем реєстрації авто.

Читайте також: Фара на лобі. Чому взаємна повага не менш важлива, ніж дотримання ПДР

Система автоматичної фіксації порушень ПДР вже працює в тестовому режимі, зокрма 5 камер встановили в Києві. В березні в МВС обіцяли, що що система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху запрацює до кінця року. Раніше її планували запустити ще з початку 2018 року. 

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!