Які продукти корисні для перекусів?

2406 0
Ми звикли думати, що перекуси шкідливі, адже від них, мовляв, товстіють. Й воно, можливо так, але лише в тому випадку, якщо ви перекушуєте виключно печивом, гамбургером…Зовсім інша справа, якщо ви обираєте для цієї мети корисні продукти. Перекушувати потрібно двічі на день – в 12 та 17 годині.
Фото: woman.ru, likarski-roslini.net.ua

Фото: woman.ru, likarski-roslini.net.ua

Горіхи і сухофрукти

Вони допомагають заповнити запас енергії, коли він закінчується. Однак і енергетична цінність подібного перекусу висока. Звідси випливає основне правило: горіхи і сухофрукти необхідно вживати в помірній кількості! Із сухофруктів найбільш корисні курага, чорнослив, інжир; їх в цілому можна з'їсти не більше 5 штук в день. З горіхів - мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи; не більш горсточки. Щоб не захопитися, заздалегідь приготуйте потрібну порцію і покладіть на блюдечко. Налаштуйте себе, що більше того, що ви бачите, з'їсти можна.

Молочна продукція

До неї в даному випадку відносяться кефір, ряжанка і сир. Кефір найкраще підходить для вечірнього перекусу, до того ж його корисно випити перед сном, якщо вас мучить голод. Важливе правило: не випивайте його залпом, найкраще - повільними ковтками з невеликими інтервалами.

Ряжанка жирніша від кефіру, але багатьом вона здається смачнішою. Вживайте її, якщо перед вами не стоїть завдання терміново схуднути.

Що стосується сиру, то його добова доза - близько 300 грам. Він багатий кальцієм, а тому корисний для волосся і нігтів. До речі, можна додати в нього дрібно нарізану зелень і намазати масу на хліб з борошна грубого помелу. Вийде прекрасний бутерброд.

Свіжі овочі

Ідеально, якщо вони будуть сезонними, а значить, не напханими шкідливими речовинами. Особливо корисна для тих, хто хоче схуднути, - морква. Цей овоч чудово втамовує відчуття голоду і містить в собі безліч корисних речовин. Натріть її на тертці і заправте рослинним маслом - такий салат стане чудовим перекусом.

Не найгірший варіант - звичайний салат зі свіжих овочів - огірків, помідорів, солодкого перцю, зелені. Взимку овочі можна вживати у відвареному і запеченому вигляді.

Час від часу перекушуйте квашеною капустою: вона - справжнє джерело вітамінів групи В і К.

Свіжі фрукти

Кожен фрукт корисний по-своєму. Наприклад, персики і нектарини допомагають травленню, яблука знижують холестерин, а ківі містить в собі велику кількість вітаміну С. Банан покращує травлення, але більш калорійний, ніж інші фрукти. Тому якщо ваш вибір все-таки впав на банан - вибирайте нестиглі плоди і вживайте їх у першій половині дня.

Відварна курочка

Куряче м'ясо вважається дієтичним, але при цьому надовго насичує організм, тому відварене куряче філе - прекрасний перекус на всі часи. Можна їсти його, доповнюючи зеленню, овочами, а можна покласти на шматочок хліба і зробити таким чином бутерброд.

Джерело: Порадниця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!