Які пункти пропуску на Львівщині закриють на карантин. Перелік

3707 0
Іноземців не впускатимуть в Україну з 16 березня.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

16 березня Україна закриває всі кордони на в’їзд іноземцям та призупиняє роботу більшість пунктів пропуску для пасажирських перевезень. У Держприкордонслужбі опублікували перелік пунктів пропуску, що не працюватимуть до 3 квітня.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Залізничні пункти пропуску закриють у Раві-Руській та Хирові, а автомобільний – у Шегинях. Лише для автомобільного сполучення й надалі працюватимуть пункти пропуску в Краківці, Смільниці, Грушеві та Угринові.

Кордон буде закритим до 3 квітня. В’їхати зможуть лише ті іноземці, що мають право на проживання в Україні, є подружжям чи дітьми громадян України, або є представниками дипломатичних структур. Пропускатимуть також вантажівки. Інші іноземці зможуть перетнути кордон лише за погодженням МЗС.

Також митниця запустила онлайн-мапу роботи прикордонних пунктів пропуску, яку будуть регулярно оговлювати.

Із 17 березня до 3 квітня закривають усі пункти пропуску для міжнародного пасажирського повітряного сполучення. Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій, регулярні рейси не відбуватимуться, натомість курсуватимуть чартерні та спецрейси, що вивозитимуть іноземців чи ввозитимуть українців.

На пунктах пропуску, які залишаються працювати на в’їзд українців та виїзд іноземців, облаштують санітарні медбригади, що перевірятимуть українців, які в’їжджатимуть, на симптоми, схожі на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: В Україні скасовують усі поїзди до Польщі. Як курсуватимуть Інтерсіті

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами, а також закрила кордон на в’їзд іноземців. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.

В Україні та Львові карантин увели 12 березня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!