Які реакції на щеплення від коронавірусу є нормальними. Пояснення імунолога

1883 0
Не варто хвилюватися, якщо після вакцинації у вас з’явилося: почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції.
Фото: Mat Napo for unsplash

Фото: Mat Napo for unsplash

Почервоніння, біль, набряк в місці ін’єкції, лихоманка чи озноб є нормальними реакціями на щеплення від коронавірусу. Про це у своєму блозі повідомив лікар-імунолог, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

«Не варто хвилюватися, якщо після вакцинації у вас з’явилося: почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції, лихоманка чи озноб, головний біль, біль у м'язах чи суглобах, біль у животі, нудота, втомлюваність, сонливість чи безсоння, запаморочення. Це нормальні реакції, які минають за кілька днів», – каже він.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Водночас, якщо такі симптоми не минули або ви відчуваєте погіршення самопочуття, то в такому разі слід звернутися до сімейного лікаря.

Нагадаємо, що в Україні вчора, 21 серпня, зафіксували 1 003 випадки Covid-19. Також 236 пацієнтів одужали, а 25 – померли від ускладнень. З підтвердженням чи підозрою на захворювання госпіталізували 701 людину. На Львівщині також зафіксували смерть від нового небезпечного штаму Дельта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!