«Симптоми фактично однакові». Як відрізнити грип від Covid-19

7263 0
На Львівщині зараз фіксують спад захворюваності на коронавірус.
Фото умовне

Фото умовне

За минулий тиждень на Львівщині провели близько 3 тисяч тестувань на  Covid-19, із них підтвердили 111 випадків захворювання. Наразі в області переважають інші ГРВІ. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

Найчастіше хворі на Covid-19 звертаються із підвищеною температурою тіла та сухим кашлем.

Читайте також: «Будуть циркулювати чотири штами грипу». Де і кому вакцинуватися у Львові

«Симптоми фактично однакові при коронавірусі та грипі, проте люди з Covid-19 частіше скаржаться на закладеність носа. Для грипу характерний надзвичайно раптовий початок, тобто людина була здоровою, а через дві години у неї вже виникає раптовий головний біль, піднялася температура. На другий чи третій день з’являється сухий та виснажливий кашель. Оскільки симптоми зараз однакові при грипі та Covid-19, тому важливо проводити лабораторні дослідження», – зазначила вона.

За словами епідеміологині, від початку сезону лише методом ПЛР підтвердили 980 випадків захворювання на грип. Серед них 3 випадки грипу В, решта – грипу типу А. Єдиним методом методом профілактики захворювання є вакцинація. Наразі в області доступна безкоштовна вакцина для медичних працівників та людей з групи ризику.

Читайте також: Хто потребує йодопрофілактики. Розмова з ендокринологинею

«Сімейний лікар, маючи на обліку людей з ожирінням, цукровим діабетом, вагітних, людей із хронічними недугами чи хворобами дихальної, серцево-судинної системи, може запрошувати їх зробити вакцинацію в поліклініці», – додала Наталія Іванченко-Тімко.

Нагадаємо, що в аптеках Львова є в наявності вакцина «ДжіСіФлю» (Корея) вартістю 350 гривень. Детальніше про небезпеку вірусу читайте у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!