Які умови на пальне діють на автомобільних заправках. Огляд

19089 0
ОККО заправляє по 5-10 літрів пального PULLS 95 та PULLS Diesel на одне авто.
Photo by Dawn McDonald on Unsplash

Photo by Dawn McDonald on Unsplash

Компанія ОККО оприлюднила оновлені правилами відпуску пального на АЗК. Ті користувачі, які мають картку Fishka, можуть заправлятися пальним PULLS 95 та PULLS Diesel – від 10 л в одне авто. Ті, хто не мають картки, можуть заправити своє авто пальним PULLS 95 та PULLS Diesel – на 5 літрів.

Такий ліміт встановлюється на одну заправку (наступну заправку можна провести протягом доби, але не раніше ніж через 2 години).

Читайте також: Ціни на пальне зростуть. Уряд дозволив АЗС збільшити націнку

Що стосується бензину А-95 та ДП (дизельного палива), то на заправках ОККО заправляють цим пальним лише критичну інфраструктуру, ЗСУ, по паливних картках і талонах. На автогаз – обмежень нема (детальніше про умови відпуску можете переглянути тут).

Мережа АЗК «WOG» ще 29 квітня ввела обмеження в 10 л на добу для приватних клієнтів при готівковому розрахунку чи оплаті банківськими картками, і лише за наявності картки лояльності PRIDE. Система PRIDE контролює ліміт автоматично. При цьому скасовується обмеження відпуску в каністри.

Такий крок дозволяє забезпечити право першочергової пріоритетної заправки авто наших захисників, медиків та інших служб критичної інфраструктури (зареєструватися в системі лояльності можна за посиланням).

Укрнафта зараз працює із резервним паливом, заправляє автівки лише до 20 літрів на одне авто, по талонах і паливних картках. Постачань немає уже три дні.

Користувачі АВІАС, які мають мобільний застосунок «Energy!», можуть проводити купівлю на віртуальну або пластикову паливну картку бензинів А-98, А-92 Energy, А-95, А-95 Energy, дизельного палива Energy або газу за встановленою у додатку ціною через розділ «Купити» (детальніше читайте тут).

Обмеженями на пальне пов'язане із ускладненням логістики та зі збільшенням попиту. Компанії не встигають завозити пальне через зруйновану інфраструктуру, складнощі у розширенні географії закупівель. 
 

Читайте також: На АЗС ліміт на паливо, але за кілька тижнів дефіциту не буде, а ціни дещо зростуть

Нагадаємо, що Кабінет міністрів підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензин на 40%, щоб запобігти дефіциту на автозаправних станціях. Торговельні надбавки нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, яку розраховує НАК «Нафтогаз». Так, надбавку для дизельного палива підвищили з 5 до 7 грн з урахуванням ПДВ (на 40%), для бензинів автомобільних з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

Зазначимо, що за останніми розрахунками Мінекономіки станом на 21 квітня, середня ціна літра дизпалива становить 33,66 грн, а бензинів – 29,55 грн. Відтак, при нарахуванні максимальної націнки гранична вартість дизпалива не повинна перевищувати 40,66 грн/л, а бензинів – 36,05 грн.

Також уряд продовжив дію застосування граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари на весь період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!