Які вакансії на Львівщині є затребуваними та хто може заробляти 50 тисяч грн

7274 0
Найбільша кількість вакантних місць для представників робітничих професій.
Умовне фото

Умовне фото

У Львівському обласному центрі зайнятості станом на березень у базі вільних робочих місць і вакантних посад було 4 тисячі пропозицій працевлаштування. Найбільша кількість для представників робітничих професій. 

Джерело: Центр зайнятості у Львівській області у коментарі Tvoemisto.tv

«Найбільше пропозицій працевлаштування – 65% – для робітників, 27% – для службовців, і тільки 8% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Четвертина всіх вакансій зосереджена на підприємствах переробної промисловості, де середня заробітна плата – 11337 грн», – каже директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Читайте також: Яких вчителів найбільше бракує у львівських школах і з чим це пов'язано

За його словами, на другому місці за кількістю вакансій (13,6%) – заклади оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспортних засобів. Працедавці готові в середньому платити потенційним працівникам 9190 грн. На третьому місці – транспортні підприємства, складське господарство, а також установи, що ведуть поштову та кур’єрську діяльність. Їхні вакансії склали 11,1%, а пропонований середній заробіток становить – 10 314 грн.

Зарплатню 14 650 грн в області пропонують фірми і компанії, що відносяться до сільського, лісового та рибного господарства. 13 473 грн можуть отримувати співробітники підприємства, що займаються водопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. Компанії галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря готові платити – 12 512 грн.

Найвищий заробіток – 52 тис. грн зафіксований у Червоноградській філії ЛОЦЗ. Така винагорода очікує на агронома, котрий буде вести повний цикл вирощування сільськогосподарських культур (від посіву до збору врожаю), брати участь у розробці та обстеженні карт сільськогосподарських угідь, організовувати заходи для підвищення врожайності та ін. 40 тисяч грн платитимуть інженеру з експлуатації машинно-тракторного цеху, котрий проводитиме аналіз витрат на ремонт, вирішуватиме організаційні питання щодо експлуатації та технічного обслуговування парку машин. Крім цього, зараз є вільні три вакансії для водіїв автотранспортних засобів із заробітком у 30-40 тис. грн. Зокрема, у Львові потрібний шофер для перевезення худоби, у Червоноградському районі – водій для здійснення міжнародних перевезень країнами Європейського Союзу, у Золочівському районі – перевізник (у тому числі й за межами країни) солоду, ячменю, концентрату квасного сусла на машині DAF.

Читайте також: У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків

Загалом, середній розмір пропонованого заробітку у вакансіях становить 10 493 грн, що в 1,6 рази більше за встановлений законодавством мінімум (6700 грн). Більше варіантів працевлаштування можна переглянути тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!