Які вакцини проти коронавірусу доступні сьогодні на Львівщині

1306 0
Найближчими днями область очікує на вакцину Pfizer.
Умовне фото

Умовне фото

Станом на сьогодні в достатній кількості у пунктах щеплень від коронавірусу на Львівщині є вакцини CoronaVac (понад 20 тисяч доз) та Janssen (дещо менше). Найближчими днями область очікує на третю вакцину – Pfizer. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив координатор вакцинальної кампанії у Львівській області Олег Когут.

«Завтра-післязавтра ми очікуємо на Pfizer. Насправді, та кількість, що буде, – це половина від того, що ми замовляли, але ситуація така, розуміємо, що вона всюди потрібна», – каже він.

Читайте також: Чи посилюватимуть у Львові карантинні обмеження через нову хвилю Сovid-19

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоровʼя України, дозволена взаємозамінність вакцин, тобто для бустерної дози може підходити будь-яка вакцина, яка нині доступна в закладах охорони здоровʼя. Додамо, що сьогодні на Львівщині працює 169 пунктів щеплень та 12 мобільних бригад, і, за словами Олега Когута, цього цілком достатньо, аби забезпечити щепленнями охочих мешканців. 

Нагадаємо, в Україні дозволили робити друге бустерне щеплення проти коронавірусу усім повнолітнім охочим. Раніше цю дозу отримати вдруге могли лише українці, які входять до груп ризику. Щепитися від Covid-19 в Україні можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Перелік пунктів доступний за посиланням або за телефоном 16-77. У Львові, приміром, діє 9 стаціонарних пунктів вакцинації у міських поліклініках, де можна щепитись першою чи другою дозою вакцини, або ж зробити бустерну дозу.

Про те, як змінився коронавірус та чи будуть через новий спалах додаткові обмеження на Львівщині, читайте в інтервʼю Tvoemisto.tv з головною епідеміологинею області Наталею Іванченко.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!