Які кафе і ресторани у Львові відкрили, а які закрили під час карантину. Перелік, локації

8963 0
Серед нових – і кав'ярні, і ресторани азійської кухні, а також паби та фастфуд-заклади.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Під час карантину ресторани і бари у Львові не лише закриваються, а й відкриваються. Фахівець із ресторанного маркетингу Всеволод Поліщук розповідає про 12 нових закладів, які нещодавно почали працювати в місті та невзовзі мають відкритися.

Заклад азійської кухні – невеличкий Tiki Ramen відкрився на Староєврейській. Там подають п’ять різновидів рамену, по 180 гривень за порцію. Також там є гьодзи та кімчі.

Via Regia – ресторан із складною концепцією, що побудована на «Королівському шляху», який у Середні віки поєднував Східну і Західну Європу, і в ресторані мають бути представлені кухні народів, які жили на цьому шляху (а це пів Європи). При цьому в короткому карантинному меню в основному представлені австрійські, угорські страви, а також страви львівських вірмен та поляків. А в інтер'єрі ресторану багато артефактів, пов'язаних з історією львівських вірмен.

Читайте також: Уряд дозволив відновити роботу транспорту. Що і коли запрацює

На противагу попередньому ресторану «На Шевській», який закрили, з'явився новий Leo. Ресторан & бар, що називає себе неконцептуальним закладом, ставку робить на якість і свіжість інгредієнтів. Із українських фермерських продуктів тут готують як галицькі, так і світові стандарти, як-от хумус із стрийської квасолі, бурякове різотто з пшениці тощо. Також тут можна спробувати холодний борщ і качину ніжку на пікантних овочах.

Від попереднього закладу «На Шевській» тут залишилися тераса з видом на Петра і Павла і доволі демократичні для центру бізнес-ланчі. А от основне меню, сніданкові пропозиції та інтер'єр змінилися суттєво.

Зараз Лео працює із тестовим меню, а офіційне відкриття планує цього четверга.

Родзинка Late Breakfast Club на Героїв УПА у тому, що там подають сніданки упродовж усього дня. Інтер'єр та екстер'єр закладу змінили, раніше тут була KaVa. У закладі є повноцінне меню, що динамічно змінюється. Також для гостей пропонують лінійку десертів та коктейльну карту.

Кальян-бар Flashback Lounge&Bar на Валовій пропонує до кальяну популярні хіти минулого, а також забавки: тетріс, денді, тамагочі, йо-йо тощо. Замість меню у закладі карта напоїв: ром, джин, текіла, авторські коктейлі, лимонади.

Самогонка Траторія на вул. Зеленій, 164 пропонує кольорові вареники, борщ, а також бізнес-ланчі за 119 грн та навіть авторсько-українські суші з салом.

Читайте також: Які ресторани у Львові відкрили літні майданчики. Перелік

ШоТи Там? – заклад, де взагалі немає їжі, лише музика, кілька столиків, барна стійка, неони та шоти, вартістю від 30 гривень. У меню свідомо не вказують склад шотів, тут можна побачити лише зображення та назву напою. У закладі пояснюють, що це має підштовхнути відвідувачів спробувати цікаві поєднання, не спираючись на власний досвід, та відкрити для себе нові смаки.

На Шевченка, 17 відкрили нову «Альтернативну каву», де можна випити доброї кави від 19 гривень, під музику і з стильних філіжанок. 

Також на Шевченка є новий Lemberg Craft Rest із власним пивом та рок-концертами та ще одна «Хінкальня».

У KFC на пр. Свободи, відкриття якого чекали у Львові, пропонують свою фірмову курку і не тільки. Окрім цього, діє доставка від Ракети та Глово.

Невдовзі мають відкрити заклад Пара булок і компот у пр. Крива Липа.

Щодо закритих закладів у місті, то з 150 ресторанів мережі Vapiano закрився у Львові на вул. Академіка Гнатюка, 12. До цього він працював у форматі літнього майданчика, а також пропонував послугу доставки їжі з собою та самовивозу. У закладі фокусувалися на стравах європейської, зокрема італійської та вегетеріанської кухні.

Friets From Netherlands, що спеціалізувався на вуличній їжі, зокрема, на картоплі фрі, теж припинив роботу. Її готували за традиційними амстердамськими рецептами стрітфуду. FrietsFromNetherlands працював за адресою вул. Січових Стрільців, 7, однак із починком карантину був змушений взяти паузу.

Окрім цього, відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян 12 червня повідомив про закриття свого джазового клубу Libraria Speak Easy Bar, який відкрили влітку 2016-го року.

«На превеликий мій жаль, я змушений повідомити, що закриваю Libraria Speak Easy Bar. Це було місце в якому разом з львів'янами слухав джаз Френсіс Фукуяма. Це було місце де виступали Роберт Гласпер, Тейлор МакФеррін, Террас Мартін, Джамала, Лаура та Крістіна Марті, Міша Циганов та Олексій Коган, Ігор Закус та Ханс Пітер Салентін і багато-багато інших не менш відомих та яскравих музикантів. Безмежно вдячний їм всім!», – написав у себе на сторінці ресторатор.

Він зазначив, що закриває Лібрарію до кращих часів.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!