Якою буде вулиця Пилипа Орлика після ремонту. Деталі

6107 1
Реконструкція вулиці Пилипа Орлика відбуватиметься у два етапи.
Фото: Тарас Гупало / Фейсбук

Фото: Тарас Гупало / Фейсбук

Цього року у Львові мають розпочати капітальний ремонт вулиці Пилипа Орлика. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Інститут просторового розвитку», де розробили проєкт, Олег Шмід, вартість ремонту всієї вулиці становить 80 млн грн.

Читайте також: На вулиці Людкевича у Львові облаштують громадський простір. Візуалізація

«Ми намагались у проєкті вирішити основну проблему. З двох смуг, що є на цій вулиці, одна занята припаркованими автомобілями, тому там ускладнений проїзд. Що найстрашніше – "швидкі", які везуть дітей, мають замало простору, щоб швидко проїхати до лікарні. Після реконструкції дві смуги будуть абсолютно вільними», – каже Олег Шмід.

Паркування на вулиці облаштують у кишеньках, у міждеревному просторі та у місцях, де були газони. Загалом на Орлика з’явиться близько ста паркомісць, а вздовж вулиці прокладуть велосмуги.

Роботи розділять на два етапи й виконуватимуть упродовж 2020-2021 років. Спершу ремонтуватимуть верхню ділянку Пилипа Орлика, від вулиці Миколайчука. Натомість транспорт зможе рухатись вулицею Віри, Надії, Любові.

Додамо, що під час минулої сесії ЛМР директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич сказала, що раніше на вулиці Пилипа Орлика планували реконструкцію, до якої входить заміна мереж. Утім, замість реконструкції вирішили провести капремонт.

Читайте також: Де у Львові планують збудувати нові вулиці

Зазначимо, що проєктанти наразі також працюють над проєктом нової вулиці, що з’єднає вулиці Пластову і Творчу, продовженням трамвайної колії по Замарстинівській до вулиці Мазепи, реконструкцією вулиці Зеленої (від Вашингтона до Пасічної), де організують чотири смуги руху, одна з яких – для громадського транспорту. Виділені смуги, як зазначив Олег Шмід, будуть всередині вулиці з острівками та платформами для пасажирів.

Цього року проєктують також турбо-кільце на перехресті Луганської та Козельницької, саму вулицю Козельницьку та перехрестя Івана Франка – Козельницька – Панаса Мирного, а також проєкти нових вулиць на Новому Львові та у районі Під Голоском, реконструкцію Пекарської (від Тершаківців до Мечнікова), Віденської, перехрестя Сяйво – Городоцька й фронтальну частину площі перед автовокзалом на Стрийській.

Христина Гоголь


Читайте також:
29 Лютого, 2020 04:09
Сергей Какие велосмуги, когда места в обрез???
Пешеходам теперь летать придётся? Дятлы ей богу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!