Де у Львові планують збудувати нові вулиці

7714 0
Наразі гроші на будівництво заклали лише для однієї вулиці.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У різних районах Львова планують збудувати п’ять нових вулиць, зокрема між Пластовою та Творчою, між Левандівкою та Рясним, між Угорською та Луганською, а також між вулицею Гната Хоткевича та Вернадського й у районі Під Голоском.

Читайте також: Чому ми стурбовані ідеєю будівництва нової вулиці на Сихові

Нову вулицю між Пластовою і Творчою вже проєктує ЛКП «Інститут просторового розвитку». Протяжність вулиці становитиме приблизно 1 км. На перехресті з вулицею Богданівською облаштують розворотне кільце. Раніше повідомлялось, що при будівництві цієї вулиці будуть використовувати нові технології з екополімерами. Цього року в бюджеті розвитку на будівництво вулиці гроші не закладали.

Вулиця Щепова (проєктована) має з’явитися у районі Під Голоском. Нещодавно ЛКП «Львівавтодор» отримав функції замовника на будівництво відрізку дороги, щоправда спершу необхідно викупити приватні ділянки, через які має пролягати вулиця. Вона з’єднає тупикову Млинову та вулицю Під Голоском.

Про будівництво нової вулиці між Суботівською та Шевченка говорять уже кілька років. Проєкт вулиці передбачає будівництво тунельного шляхопроводу під залізничними коліями станції Клепарів, тож обидві ділянки проєктують різні підрядники.

Читайте також: На вулиці Людкевича у Львові облаштують новий громадський простір. Візуалізація

Орієнтовна довжина проектованої вулиці становитиме 2,5 км. На проїжджій частині мають прокласти асфальт, хідники, облаштувати велодоріжки, хідники, зупинки громадського транспорту. Вздовж вулиці мають передбачити місця для висадки дерев, а мережі прилеглих вулиць – реконструювати. На вулиці прокладуть тролейбусні мережі та встановлять освітлення. На будівництво цієї вулиці в бюджеті розвитку заклали 20 млн грн.

На Новому Львові також має з’явитися нова вулиця, що з’єднає вулиці Луганську та Угорську. Необхідність прокласти цю вулицю пояснюють активною забудовою мікрорайону, зокрема території колишнього заводу «Полярон».

Найбільш дискусійною залишається нова вулиця на Сихові, що має з’єднати вулиці Вернадського та Хоткевича. Торік на передпроєктні роботи виділили мільйон гривень. У міськраді кажуть, що ця вулиця дозволить розвантажити Хуторівку та проспект Червоної Калини. Натомість деякі депутати вважають це будівництво недоцільним й кажуть, що нова вулиця притягне у район ще більше автомобілів і пропонують краще розвивати наявну вуличну мережу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!