«Якщо є алярм, треба слухатися». Садовий про повітряну тривогу у Львові

32153 0
Міський голова каже, що невідомо, яка ціль ракет, які запустили по території, тому не можна нехтувати тривогою
Жінка з дитиною у бомбосховищі у Львові, 25 лютого
Фото: DW

Жінка з дитиною у бомбосховищі у Львові, 25 лютого Фото: DW

«Це пов’язано з обстрілами, бомбардуваннями». Так міський голова Андрій Садовий прокоментував ураннішню тривогу у Львові, яка тривала 2 години, починаючи від 05.25 год.

Читайте також: У Львові «швидка» змогла приїхати на виклик про пожежу лише після відбою повітряної тривоги

«Повітряна тривога пов’язана була із обстрілами, бомбардуваннями. Вчора був важкий день. Ввечері надійшла інформація про можливий напад Білорусі. Ми провели спільну зустріч з керівниками тероборони. Я почав очі змикати ближче до 4 ранку, а тут тривога по 5 годині. Ми одразу поховалися, спустилися вниз. Нема на то ради. Я виконую команди, як і ви. Ми ж не знаємо, яка ціль, де воно має влучити. Є алярм – треба слухатися. Це рятує життя», – відповів Андрій Садовий на питання журналістки Тvoemisto.tv.

Зазначимо, що раніше повітряні тривоги у Львові оголошували через запуск ракет, які не долетіли на Львівщину, а також через ворожий безпілотник, який нейтралізували, та літак, який летів у напрямку Білорусі. 

Читайте також: У Львові зловили диверсійну групу біля Лікарні швидкої допомоги 

Додамо, що після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо вимкнути світло та газ, взяти документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейти у найближче укриття. Залишатися в укритті необхідно до наступного сигналу сирени про відбій повітряної тривоги. 

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!