Різдвяний ярмарок у Львові відкриють 14 грудня. Які особливості

3856 0
У місті працюватимуть кілька десятків будиночків із вуличною їжею і сувенірами, звичних масштабів ярмарку очікувати не варто через епідеміологічні обмеження.
Фото: afisha.lviv.ua

Фото: afisha.lviv.ua

У Львові не буде традиційного різдвяного ярмарку, а буде декілька невеликих локацій, де проводитимуть святкову вуличну торгівлю. Торгівельні ятки запрацюють уже з 14 грудня, інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Коли стане відомим перелік обмежень і заборон на час різдвяних свят

«Не будемо проводити традиційні різдвяні ярмарки, а лише святкову вуличну торгівлю, адаптовану до карантинних вимог. Якщо на площі Ринок у попередні роки на традиційному різдвяному ярмарку було 130 будиночків, то зараз їх буде не більше 40. Також на проспекті Свободи зазвичай було 120−130 будиночків, зараз буде десь 14. Було б добре, аби з 14 грудня вже був передсвятковий настрій», – повідомила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірини Кулинич.

Такі ятки облаштують біля Оперного театру, на вул. Курбаса, у проїзді Крива Липа, на площі Ринок у двох місцях, на вул. Галицькій та, можливо, на вул. Братів Рогатинців. Також, імовірно, буде ще новорічна ятка на площі Митній.

Читайте також: Чи буде у Львові сніг на Миколая і Новий рік. Прогноз синоптиків

Нагадаємо, організатором щорічного ярмарку у Львові є ТзОВ «Львівські Ярмарки». Тvoemisto.tv намагалося дізнатися у підприємства, як вони цього року планують облаштовувати ярмарок, чи буде він у зміненому форматі, однак у ТзОВ відповіли, що чекають на погодження від міськради.

Додамо, що головну різдвяну шопку у Львові почнуть встановлювати 24 грудня, а головну ялинку Львова, яку мають привезти із села Опаки Дрогобицького району, почнуть встановлювати цього тижня, 13 грудня. Вона матиме 18 метрів заввишки і коштуватиме 6 тисяч гривень. Відкрити ялинку урочисто планують 18 грудня з дотриманням карантинних заходів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!