Коли стане відомим перелік обмежень і заборон на час різдвяних свят

1340 0
Прем'єр каже, що на місцях підтримують заборону святкових ярмарків у січні
Photo by Jack Cohen on Unsplash

Photo by Jack Cohen on Unsplash

Цього тижня, 9 грудня, уряд озвучить повний перелік можливих карантинних обмежень та заборон на період локдауну, який планують вводити у січні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Коли у Львові встановлять ялинку і якими будуть Новий рік та Різдво

За словами прем'єра, очільники міст та ОДА на 100% підтримують заборону або обмеження святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, діяльності хостелів, ТРЦ, на 95% – музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля та на 90% – святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів.

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту – не більше, ніж кількість сидячих місць, закладів громадського харчування (доставка або на виніс) та готелів (без зон розваг та харчування), каже Денис Шмигаль.

Читайте також: Рада ухвалила закони про підтримку бізнесу на час локдауну. Що вони передбачають

Нагадаємо, як повідомляв раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко, під час карантину, який Кабмін може запровадити на початку січня, можливо працюватимуть гірськолижні курорти, готелі та церкви.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд змушений вводити у січні жорсткий карантин, але держава має надати допомогу бізнесу на цей час. Детальніше про обіцяну підтримку читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!