Київ

Ялинки у столичних парках і скверах обробляють антивандальною речовиною

576 0
При кімнатній температурі речовина почне виділяти стійкий неприємний запах

Щоб захистити хвойні дерева та кущі від зрубування, комунальники обробляють їх спеціальними репелентами. Про це повідомлять столичні КП УЗН.

Як зазначається, репеленти, якими обробляють дерева, на вулиці не завдають ніякого шкідливого впливу, але якщо таку ялинку занести до приміщення – речовина почне виділяти стійкий неприємний запах.

Нагадаємо також, що за кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцеперебування зеленого насадження. У лісах – від 759 до 3432 гривень; в межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень; в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 11495 до 52311 гривень.

Придбати легальну ялинку в Києві можна буде до кінця грудня на 150 офіційних точках продажу

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!