Яндекс.Таксі у Львові: ще не закривається, але вже не викликається

3356 0
Tvoemisto.tv перевірило, чи можливо зараз викликати Яндекс.Таксі у Львові.

16-го травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування на три роки доступу до сервісів компанії «Яндекс». У додатку до указу перераховані всі ресурси і сервіси, які підпадають під санкції: пункти №275 і №276 стосуються роботи «Яндекс» та «Яндекс. Україна».

17-го травня три мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна і Lifecell розпочали блокування російських сайтів та ресурсів, які потрапили під санкції.

Як перевірили журналісти Tvoemisto.tv, під час виклику Яндекс.Таксі через мобільний інтернет оператора Vodafone, програма не вантажиться та не показує навіть місцезнаходження клієнта. Водночас, через Wi-Fi програма виклику авто працює без перебоїв.

Читайте також: Які російські банки продовжують працювати у Львові. Перелік

Як зазначила у коментарі для Tvoemisto.tv Олександра Колеснікова, менеджер зі зв'язків із громадськістю Яндекс.Україна, компанія ще досліджує ситуацію та поки що не приймала жодних конкретних рішень.

«У нас поки що є єдина офіційна позиція, яку ми опублікували на Facebook-сторінці. Щодо подальшої роботи наших сервісів та продукції в Україні ми ще нічого не анонсували. Питання ще вивчаємо. Зараз усі наші сервіси працюють у такому режимі, як і були: ми їх не відключали. Але блокування, звісно, вже почалися. Тобто можуть бути проблеми, наприклад, з тим, щоб викликати таксі», – зазначила вона.

Нагадаємо, Яндекс.Таксі зустріли у Львові негостинно. У перший тиждень міська влада висловила сумніви щодо законності роботи сервісу, а активісти бойкоту російського бізнесу висунули йому ультиматум, давши кілька годин, аби забратися з міста. Комунальники оперативно демонтували рекламу, розміщену без дозволу на стовпах, а поліція з чиновниками Укртрансбезпеки проводили рейди, перевіряючи документи водіїв, які їздили на виклики через додаток «Яндекса». Зрештою брендовані автомобілі покинули місто. Проте радість конкурентів була передчасною: Яндекс.Таксі продовжувало працювати у Львові, як і його партнер «Еко-таксі».

Детальніше читайте тут: «Yandex, go home!»: хто виганяє Яндекс.Таксі зі Львова і чому воно залишається

Юлія Сабадишина, Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!