Різдвяний ярмарок у Львові може працювати і під час локдауну, але в іншому форматі

3383 0
Кабмін запровадив з 8 січня до опівночі 25 січня локдаун в Україні.
Фото: unian

Фото: unian

Різдвяний ярмарок у Львові може працювати і під час повного локдауну, який запровадив уряд країни з 8 січня, але в іншому форматі. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла арт-директорка компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх.

Читайте також: Треш біля львівської ялинки, або чому варто зробити декілька локацій для святкувань

«Працюватимемо до 8 січня, потім будемо чекати на рішення комісії. Але, якщо буде можливість працювати, то, звичайно, будемо. Ще раз проведемо інструктаж, закликатимемо дбати про себе перш за все. Можливо, приберемо столи, щоби люди могли взяти щось в руку і піти далі, фотографуватися», – каже вона.

Вона каже, що люди прагнуть свята, приходять на ярмарок за атмосферою, аби поколядувати, щось з’їсти і випити.  Ольга Гренюх додає, що зважатимуть на нові вимоги, якщо такі будуть.

«Як організатори, ми забезпечуємо всі вимоги, дотримуємось усіх рекомендацій. Є дистанція між будиночками у 1,5 метри. Кількість будинків скоротили. Так, людей багато... Потрібно дотримуватись дистанції, маскового режиму, є таблиці, які нагадують про це. Люди повинні зважати на свою безпеку», – додає арт-директорка компанії «Львівські ярмарки».

Читайте також: Різдвяному ярмарку у Львові – натовп. Санітарних норм дотримуються одиниці

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень у коментарі Тvoemisto.tv каже, що впливати на рішення уряду комісія ТЕБ і НС не може. Не зможуть працювати і львівські ярмарки у такому форматі, як працюють нині.

«Масові заходи заборонені. У такому режимі, як зараз працює ярмарок, він не зможе працювати після 8 січня. Зараз є хатинки, біля яких скупчення людей – це порушення. Але, якщо є будиночок, який продає їжу на виніс – то це не порушення», – говорить він.

Також, додає Тарас Грень, не можна буде продавати сувенірів на ярмарку, лише їжу на виніс. На порушення, запевняє він, реагуватимуть.

«В межах наших повноважень будемо писати звернення, листи у органи, які, відповідно до закону, мають право приймати рішення – це національна поліція і держпродспоживслужба», – додав він.

Читайте також: Львів'янам радять святкувати Новий рік вдома, бо центр - для туристів

Додамо, у ці святкові дні на ярмарку у Львові було дуже людно. Містяни поширювали фото і відео, на яких видно, що лише одиниці у масках, і не дотримувалися соціальної дистанції. Будиночки, у яких торгують їжею та сувенірами, цього року облаштували біля Оперного театру, на вул. Курбаса, у проїзді Крива Липа, на площі Ринок у двох місцях, на вул. Галицькій.

Нагадаємо, Кабмін запровадив з 8 січня до опівночі 25 січня локдаун в Україні. Також до березня продовжили режим надзвичайної ситуації та карантинних обмежень, які будуть діяти кожен день, крім періоду локдауну. На період локдауну заборонили: відвідувати усі заклади освіти, окрім дошкільної та спеціальної, роботу кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку, приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності, приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності, роботу закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!