«Єдність України і Польщі не порушать ні агенти, ні журі Євробачення», – Зеленський

1960 0
Президент зазначив, що український і польський народи поставили один одному 12 балів сьогодні і назавжди.
Фото: Kancelaria Prezydenta / Twitter

Фото: Kancelaria Prezydenta / Twitter

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді заявив, що ніхто не може порушити єдність Польщі та України, зокрема пожартував, що навіть журі пісенного конкурсу «Євробачення». 

Читайте також: Між Україною та Польщею можуть спростити перетин кордону 

«Єдність наших народів має залишитись сталою величиною. Ні тепер, ні у майбутньому, ніхто не має права порушити цю єдність. Ні наші політики, ні ворожі агенти, ні навіть члені журі на Євробаченні. Український і польський народи поставили один одному 12 балів сьогодні і назавжди», – сказав президент.

Зазначимо, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом до України. Він виступив з промовою у Верховній Раді, де наголосив, що Україна обов'язково стане членом Євросоюзу та отримає статус кандидата. Також Зеленський анонсував законопроєкт про особливий статус полякам в Україні та домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.

Читайте також: «Дякую, що рятуєте Європу від російського варварства». Президент Польщі виступив у Раді

Нагадаємо, національне журі від України на пісенному конкурсі «Євробачення – 2022» потрапило до скандалу. Українці обурилися тим, що судді поставили представнику Польщі, співаку Ochman, 0 балів. Більшість українців акцентують на тому, що в той час, коли Польща, а також країни Балтії, є чи не найвідданішими партнерами України у боротьбі з російським агресором, наші члени журі не зуміли підтримати їх жодним балом.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!