«Дякую, що рятуєте Європу від російського варварства». Президент Польщі виступив у Раді

1796 0
Він наголосив, що Україна обов'язково стане членом Євросоюзу та отримає статус кандидата.
Фото: Анджей Дуда

Фото: Анджей Дуда

Сьогодні, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда виступив з історичною промовою у Верховній Раді. Його зустрічали оваціями, дякуючи за всю ту щиру підтримку і допомогу, яку Польща надає українському народові з початку масштабного російського вторгнення.  

Читайте також: Президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом до України

«Дякую, що рятуєте Європу від російського варварства та імперіалізму», – сказав він.

Президент Польщі наголосив, що Україна обов'язково стане членом Євросоюзу та отримає статус кандидата. Він пообіцяв, що разом з іншими колегами докладе для цього особистих зусиль, переконуючу лідерів держав Євросоюзу, які сумніваються, надати Україні цю можливість.

«Він цитував Франка про дух, що тіло рве до бою, говорив про нашу єдність та відповідальність та дякував Збройним Силам України, заявивши, що героїчна оборона Маріуполя назавжди увійде в історію. Своєю чергою президент України Володимир Зеленський подякував Анджею Дуді та усій Польщі за те, що Україні надається військова і братерська допомога. Він говорив, про побудову нової українсько-польської історії на фоні російського вторгнення, де всі суперечності між нашими народами залишилися в минулому», – повідомила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда перевіз до Італії онкохворих українських дітей на президентському літаку. Раніше президент Польщі заявив, що фотографії звірств росіян з Бучі засвідчують, що не треба шукати компромісу з агресором за будь-яку ціну – Україні потрібно багато зброї.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!