ЄС допоможе Львову вирішити проблему зі сміттям

2802 0
Під час відкриття Львівського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» посол ЄС Хюґ Мінґареллі відповів на запитання журналістів щодо вирішення проблеми зі сміттям у місті.
Фото: verbovska.blogspot.com

Фото: verbovska.blogspot.com

На запитання журналістки Tvoemisto.tv, хто демонструє слабку позицію, якщо із 19-ти узгоджених меморандумом міст на співпрацю пішли тільки чотири, Хюґ Мінґареллі відповів: «По-перше, хочу сказати, що Львів – не єдине місто, де є проблема поводження зі сміттям. Я можу навести багато прикладів у країнах ЄС. Це не є специфічна проблема Львова. По-друге, на зустрічах з обласною та міською владою ми сказали про готовніть ЄС допомагати. Я знаю, що одна з країн-членів ЄС зараз проводить оцінку ситуації і на підставі результатів цієї діагностики разом з місцевою владою ми зможемо обговорити, яким чином ми зможемо допомогти у цій ситуації».

Читайте також: Посол ЄС у Львові відзначив якість реформи децентралізації

За словами посла ЄС, коли представники Франції завершать свою оцінку, розпочнуться обговорення з місцевою владою, яким чином можна мобілізувати наявні ресурси. «Це питання також вивчає Європейський інвестиційний банк, щоби вирішити цю проблему», – додав він.

Щодо ширшої співпраці області з ЄС голова ЛОДА Олег Синютка додав: «Ми маємо успішний початок проектів, які стосуються професійно-технічної освіти та креативної Європи. Але ми сподіваємося, що найбільш успішним буде проект U-lead, оскільки він дає можливість розвитку територіальних громад і загального по області. Я думаю, що саме під час такого розвитку повинно бути навчання і професійне зростання, бо той хто проходить навчання і професійно зросте, той буде розуміти, що реалізація договорів, меморандумів може відбуватися тільки через діалог. Якщо є відсутність діалогу і спілкування, то не буде реалізації жодних найкращих угод».

Читайте також: Львівщина хоче увійти в історію: яким буде сміттєпереробний комплекс? Візуалізація

Нагадаємо, 21 квітня був підписаний меморандум між Львівськими ОДА, облрадою, міськрадою та 19-ма містами області. Згідно з меморандумом, полігони цих міст мали приймати сміття зі Львова, а з обласного та міського бюджету містам виділять кошти на впорядкування полігонів, ремонти доріг, освітлення та інші потреби благоустрою

Зоя Красовська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!