ЄС виділить 50 млн євро українському Фонду енергоефективності

1824 0
Крім того, ЄС надасть технічну допомогу для запуску Фонду.
фото: bereznyaki.org

фото: bereznyaki.org

Європейський союз надав фінансування Фонду енергоефективності в Україні у розмірі 50 мільйонів євро, повідомляє "Економічна правда" з посиланням на віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

"Угоду з ЄС щодо фінансування Фонду енергоефективності плануємо підписати на початку цього року. Україна та Євросоюз на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності", - говорить він..

За його словами, підписання угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у розмірі 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності вцьому році, а також можливість додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році.

Нагадаємо, що з українського бюджету на новостворений Фонд енергоефективності виділили 2 млрд гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!