ЄС виключив Україну із зеленого списку. Що це означає

1951 0
Рада виключила Сінгапур та Україну зі списку країн, для яких слід зняти обмеження на поїздки.
Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Європейський союз оновив «зелений список» країн, для туристів з яких рекомендують відкрити кордони. Україну з цього переліку виключили. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Ради ЄС.

«Рада виключила Сінгапур та Україну зі списку країн, для яких слід зняти обмеження на поїздки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом

Відповідно до оновленого списку ЄС, до переліку безпечних країн наразі входять Аргентина, Австралія, Бахрейн, Канада, Чилі, Колумбія, Йорданія, Кувейт, Намібія, Нова Зеландія, Перу, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Уругвай, Китай, за умови підтвердження взаємності

Як передбачають у рекомендації Ради ЄС, цей список, як і раніше, переглядатиметься кожні два тижні, тож, залежно від епідеміологічної ситуації, Україна знову зможе потрапити до «зеленого списку» через цей час.

Що це означає

Виключення з цього безпечного списку ЄС не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, тобто державам ЄС рекомендують відкрити кордони для мандрівників з країн, які у «зеленому» списку. А якщо ж країну виключають з нього – тоді членам ЄС рекомендують заборонити в'їзд громадянам цих країн.

Читайте також: Wizz Air запускає нові рейси зі Львова та готується випередити МАУ. Інтерв’ю з президентом

Відповідне рішення ЄС про виключення тієї чи іншої країни із «зеленого» списку не скасовує безвіз, воно лише вводить тимчасові обмеження на несуттєві (туристичні) поїздки задля протидії поширенню коронавірусу. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок для громадян кожна держава-член ЄС ухвалює окремо на національному рівні.

Нагадаємо, що у МЗС також публікували детальні роз'яснення, чого очікувати після виключення України із «зеленого списку».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!