Україна

Євген Янович скасував тур зі Спартаком Субботою та закрив проєкт «Подкаст терапія»

1339 0
12 квітня актор Євген Янович через розслідування щодо психолога Спартака Субботи скасував вихід нових епізодів спільного YouTube-проєкту "Подкаст терапія" та тур містами України.

Актор запевняє, що не знав про більшість фактів, озвучених в розслідуванні. Про це він заявив в Instagram.

Щоправда спочатку вранці Янович опублікував сторіс, у якому запропонував власне бачення вирішення конфлікту між Спартаком і Полудьонним - провести публічний круглий стіл.

«Доброго ранку. Прокинувся від прекрасного сну, бо вважаю, що кожна думка має трішки пожити у голові. І кажу вам рішення, яке вчора було у мене в голові. Несеться якась віхола, хочеться це все пояснити простими словами, тому я пропоную наш формат. Я хочу запросити і записати подкаст разом Спартака та Іллю Полудьонного. І якщо Ілля вважає за потрібне взяти з собою якусь людину, бо це якась маніпуляція, хоча це просто моє рішення, то нехай бере ще когось. Ми сядемо, запишемо, можемо у прямому етері. Абсолютно без проблем, щоб всі чітко говорили на камеру. Що ж мені залишається ще. Давайте вирішувати, бо скоро вже буде Паска. До п’ятниці діє пропозиція», – розповів він у своєму відео.

Читайте також: видавництво «Віхола», яке декількома накладами друкує книгу Субботи, перевірить проти нього звинувачення

Пізніше Янович забрав свої слова назад, та опублікував сторіс на білому тлі: «Вважаю, що вранці це було ідіотське рішення. Я за нього перепрошую. Звісно, мене трохи заносить. Але відмовчуватися – не ок. Просто дайте це все скласти докупи. І я напишу/скажу свої думки».

Згодом Янович опублікував великий допис, у якому повідомив про закриття програми. Також Янович оголосив, що скасовує тур Україною, в межах якого вони планували записувати нові епізоди «Подкаст терапії» в українських містах. Глядачам він обіцяє повернути кошти. Актор запевняє, що цей подкаст більше не виходитиме.

«Мені складно зробити висновки про все розслідування в дану секунду. Але є рішення, які я прийняв наразі і вони остаточні», – йдеться у повідомленні.

Янович вважає, що їхній подкаст був корисним, адже глядачі йому нібито не лише не скаржилися, але й навіть хвалили це шоу.

Актор зауважив, що напередодні вперше дізнався про оприлюднену у розслідуванні інформацію. Зокрема, щодо ГО “Українська академія наук” та роботу Спартака Субботи в “Інституті когнітивного моделювання”.

«Я хотів би попросити вибачення. За що конкретно? Я не розумію. Бо я досі не можу це все скласти у голові. Але я просто відчуваю, що винен», – зазначив Янович.

 

Додамо, Субботу звинувачують у шахрайстві, брехні, порушенні професійної етики через сексуальний зв’язок зі своїми клієнтками, брехні про роботу із СБУ, а також у тому, що чоловік працював на партію ОПЗЖ. Більш детально основні тези із розслідування ми зібрали разом із коментарями Субботи у нашому минулому матеріалі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!