Київ

Видавництво «Віхола» перевірить звинувачення у шахрайстві та брехні свого автора Спартака Субботи

1253 0
Саме це видавництво вже декількома накладами друкує книгу Субботи «Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому».
Колаж Tvoemisto.tv

Колаж Tvoemisto.tv

Видавництво «Віхола» відреагувало на розслідування про психотерапевта Спартака Субботу, де стверджується, що він не має медичної освіти та брехав про публікації у наукових журналах. У «Віхолі» у 2021 році вийшла його книжка «Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому».

«Друзі, сьогодні у ЗМІ зʼявився матеріал щодо одного із наших авторів — Спартака Субботи. Ми звернулися до Спартака з проханням пояснити усі викладені у статті факти. Детальніше про наші подальші дії розповімо згодом», – йдеться у заяві видавництва.

Автором розслідування є колега Субботи психотерапевт Ілля Полудьонний. За його словами, інформацію для матеріалу він збирав протягом семи місяців. На YouTube-каналі Poludonnyi вийшов п'ятисерійний документальний фільм про Спартака загальною тривалістю пять годин, а текстову версію опублікувало медіа "Свідомі". Полудьонний назвав Субботу "брехуном, шахраєм і самозванцем".

Читайте також: Спартак (Сашко) Суббота прокоментував розслідування та пригрозив позовами за наклеп 

У розслідуванні стверджується, що Суббота видавав себе за кандидата психологічних наук, коли таким не був. Суббота нібито не вчився в жодному медичному виші, а здобув спеціальність "психологія" в Національному педагогічному університеті Драгоманова, тому не є лікарем-психіатром, хоча довгий час саме так представлявся у ЗМІ та на телебаченні. Також автор розслідування стверджує, що справжнє ім'я Спартака при народженні – Олександр, і факт зміни імені "є ключовим для доказової бази, бо переводить брехню на новий рівень".

Також Субботу викрили на порушенні професійної етики через сексуальний зв’язок зі своїми клієнтками, брехні про роботу із СБУ, також чоловік працював на партію ОПЗЖ. Більш детально основні тези із розслідування ми зібрали разом із коментарями Субботи у нашому минулому матеріалі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!