Єврокомісія оголосила дев'ятий пакет санкцій проти росії

1003 0
Тепер новий пакет санкцій мають погодити держави-члени в Раді ЄС.
Умовне фото

Умовне фото

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала 9 пакет санкцій проти росії. До нього увійдуть, зокрема, обмеження доступу рф до безпілотників через постачальників з третіх країн.

Джерело: Громадське

«росія продовжує нести Україні смерть і розруху. Ми підтримуємо Україну і змушуємо рф платити за свою жорстокість. Наявні 8 пакетів санкцій, які ми запровадили, вже кусаються. Сьогодні ми посилюємо тиск на росію 9-м пакетом», – сказала вона. 

Читайте також: У росії через санкції виник дефіцит медикаментів, операції переносять на невизначений термін

За словами президентки Єврокомісії, у новий пакет санкцій проти рф включатиме: 

  • додавання ще майже 200 фізичних та юридичних осіб до підсанкційного списку;

  • санкції проти ще 3 російських банків;

  • обмеження доступу росії до безпілотників безпосередньо та через потенційних постачальників із третіх країн, таких як Іран;

  • новий експортний контроль, зокрема товарів подвійного призначення, які можуть бути використані російською військовою машиною.

Крім того, Єврокомісія націлилася на російську пропагандистську машину та пропонує виключити з етеру ще 4 канали, також ЄК висуває на розгляд додаткові економічні заходи проти енергетичного та гірничодобувного російських секторів. Тепер новий пакет санкцій мають погодити держави-члени в Раді ЄС.

Нагадаємо, Європейський Союз 6 жовтня затвердив восьмий пакет санкцій проти росії. Він включає, зокрема, нові заборони на ввезення російської продукції.

 

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!