У росії через санкції виник дефіцит медикаментів, операції переносять на невизначений термін

849 0
Крім того, через дефіцит відзначаєють суттєве зростання цін на медичні препарати.
Фото: ГУР

Фото: ГУР

У росії через санкції виник гострий дефіцит медикаментів. Відновлення запасів не проводять, а операції переносять на невизначений термін. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

Військові зс рф активно обговорюють наказ міністерства охорони здоров’я рф, згідно з яким всі регіони країни-окупанта зобов’язали створити недоторканий запас лікарських засобів на 4 місяці. На думку військових, поява такого наказу може бути пов’язана з низкою причин. 

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися в СБУ. Відео

По-перше, вплив міжнародних санкцій на економіку. Як наслідок, фармацевтична галузь просто нездатна забезпечити виробництво достатньої кількості необхідних лікарських засобів. Як зазначають самі військові, в рф на сьогодні взагалі не ведеться виробництво сучасних лікарських засобів. Натомість налагоджено лінії з розфасовки імпорту.

По-друге, реальна загроза повної зупинки поставок медикаментів із-за кордону. По-третє, збільшення інтенсивності бойових дій збільшують санітарні втрати окупантів.

У приватних розмовах російські хірурги визнають, що запас медикаментів різко зменшується, і це вже впливає на проведення хірургічних операцій та на галузь в цілому. Відновлення запасів не проводиться. Через дефіцит відзначають суттєве зростання цін на препарати. А затверджені календарні графіки планових операцій доводиться докорінно переглядати. Через гостру нестачу необхідних препаратів їх переносять на невизначений термін. Допомогу надаватимуть тільки тим хворим, які потребують невідкладного оперативного втручання.

Читайте також: Українські захисники знищили ще 650 окупантів і 40 одиниць ворожої техніки

Нагадаємо, що окупанти нарощують угруповання військ біля Мелітополя Запорізької області. По периметру міста будують укріплення та фортифікаційні споруди. Цивільним заборонили наближатись до аеродрому. До міста прибувають колони зі сторони міста Токмака. Детальніше про актуальну ситуацію на фронті читайте тут.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!