Єврокомісія підготує заявку України щодо членства в ЄС уже цього літа

1608 0
Україна буде в Європейському союзі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що заявку України про вступ до Євросоюзу подадуть до Європейської Ради вже цього літа. Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Ми все ближче до ЄС. Потрібно раніше, ми зробимо все, щоб ще пришвидшити цей процес. Ми точно не зупинимось, Україна буде в Європейському союзі. Наш народ це заслужив як ніхто інший. Цю справу доведемо до кінця», – каже Андрій Єрмак.

Читайте також: Зеленський підписав заявку на вступ до Євросоюзу

Сьогодні, 8 квітня, Урсула фон дер Ляєн перебуває з візитом в Україні. Вона побачила на власні очі наслідки «руського міра» в Бучі.

«Зазвичай, минають роки, перш ніж Рада ЄС прийме заявку на членство, але Україна зробила це за тиждень або два, і я закликаю рухатися вперед якнайшвидше… Наша мета – представити заявку України Раді цього літа», – цитує Reuters Урсулу фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що президентка Європейського парламенту Роберта Метсола вважає, що часові рамки розгляду заявки України на членство в Європейському Союзі будуть значно меншими, ніж в інших випадках, якщо українська сторона оперативно надасть відповіді на опитувальник Європейської комісії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!