Єврокомісія виплатила перші 4,5 млрд євро Україні

378 0
Впродовж 2024–2027 років за цією програмою ЄС перекаже 50 мільярдів євро.
Фото: Європейська правда

Фото: Європейська правда

Євросоюз зробив переказ першого траншу у 4,5 мільярда євро для України за програмою Ukraine Facility. Впродовж 2024–2027 років за цією програмою ЄС перекаже 50 мільярдів євро. Про це повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель на брифінгу 20 березня, передає Громадське.

«Сьогодні ми також здійснили перший платіж на суму 4,5 млрд євро за програмою Ukraine Facility, нашого пакета на 50 млрд євро для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України», – сказав він.

Зазначимо, Рада Європейського Союзу 28 лютого остаточно затвердила багаторічний пакет допомоги Україні – Ukraine Facility. Програма передбачає надання Україні 50 мільярдів євро впродовж 2024–2027 років. З цієї суми 39 мільярдів євро спрямують до держбюджету для посилення макрофінансової стабільності. Решта – спеціальний інвестиційний інструмент для покриття ризиків у пріоритетних секторах, покриття відсотків за кредитами тощо.

Нагадаємо, що нещодавно Україна отримала 1,34 млрд доларів на часткову компенсацію видатків держбюджету не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!