Європарламент підтримав статус кандидата у члени ЄС для України

2015 0
Остаточне рішення має затвердити Європейська Рада.

Європейський парламент ухвалив резолюцію, де закликав невідкладно надати Україні статус кандидата у члени Європейського Союзу. Статус кандидата отримала також Молдова. Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту, проти висловилися 45, ще 14 - утрималися.

Зазначимо, що євродепутати заявили, що таке рішення на тлі війни рф проти України буде прирівнюватися до «демонстрації лідерства та рішучості». При цьому, вони наполягають на тому, що не існує «швидкого шляху» для членства в ЄС, а вступ країни залишатиметься структурованим процесом, «заснованим на заслугах», виконанні критеріїв членства в ЄС та залежатиме від ефективного впровадження реформ.

Читайте також: Що має виконати Україна, щоб увійти до Євросоюзу 

Нагадаємо, що у Брюсселі сьогодні почався саміт ЄС, який матиме історичне значення для України. На ньому нашій державі можуть надати статус кандидата на членство в ЄС. Тvoemisto.tv розповідає, що цей статус змінить для України і що кожен із нас може зробити, аби пришвидшити набуття членства в Європейському союзі. Більше тут

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!