Європейський регулятор ЕМА схвалив бустерну дозу Pfizer проти Covid-19

1382 0
Людям зі слабким імунітетом рекомендують щепитися третьою дозою через 28 днів після другої вакцини.
Фото: Slovodilo.ua

Фото: Slovodilo.ua

Європейське агенство лікарських засобів ЕМА одобрило бустерну дозу препарату Pfizer проти Covid-19, передає EMA на сайті.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів

Агенція оцінила всі дані про вакцину Comirnaty (BioNTech/Pfizer) стосовно збільшення антитіл пілся введення бустерної дози близько через шість місяців після другої у людей від 18 до 55 років, йдеться у повідомленні. 

Про ризики захворювань серця чи інших дуже рідкісних побічних ефектів після ревакцинації поки не відомо, однак ці питання досліджують.

Після оцінки цих даних ЕМА вияснили, що ревакцинацію можна здійснити як мінімум через шість місяців після другої дози у людей віком від 18 років і більше.

Крім того, вони відзначили, що у органах охорони здоров’я можна видавати рекомендації щодо використання бустерних доз, тобто беручи до уваги свіжі дані про ефективність та безпеку.

ЕМА рекомендує вакцинуватися третьою дозою вакциною Pfizer людям зі слабким імунітетом мінімум через 28 днів після другої дози. 

Читайте також: На Львівщину доставили інноваційні ліки проти Covid-19

Додамо, що за вересень на Львівщині кількість хворих на COVID-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від COVID-19 – у понад 6,1 рази. Натомість, попит на вакцини від COVID-19 слабшає. Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії COVID-19 за минулий місяць і тиждень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!