Євросоюз погодив дев'ятий пакет санкцій проти росії

653 0
Євросоюз планує розширити список осіб, проти яких застосовано обмежувальні заходи.
Фото: Укріформ

Фото: Укріформ

У четвер, 15 грудня, Євросоюз погодив дев'ятий пакет санкцій проти російської федерації через її повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters з посиланням на європейських дипломатів.

Читайте також: У росії через санкції виник дефіцит медикаментів, операції переносять на невизначений термін

У девʼятому пакеті санкцій Євросоюз планує розширити список осіб, проти яких застосовано обмежувальні заходи, майже на 200 позицій. Плануються санкції проти трьох банків та обмеження щодо товарів подвійного призначення, зокрема безпілотників. Росії хочуть заборонити прямий експорт двигунів для БпЛА та експорт до будь-яких третіх країн, таких як Іран, які могли б постачати безпілотники до росії. 

Читайте також: Списки очолили доньки путіна. Уряд схвалив санкції проти росіян і білорусів

Вранці 12 грудня Боррель визнав, що серед країн Європейського Союзу все ще є розбіжності у підходах до пропозицій Єврокомісії впровадити девʼятий пакет санкцій проти росії. 

Нагадаємо, посли країн-членів Європейського Cоюзу схвалили санкції проти Ірану за його залучення до війни, яку проти України веде росія та постачання до рф безпілотників іранського виробництва.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!