Євросоюз закупить для України 30 мільйонів світлодіодних лампочок

1244 0
Це допоможе зекономити на виробництві електрики.
Фото: Gettyphotos

Фото: Gettyphotos

Європейський Союз профінансує закупівлю для України приблизно 30 мільйонів світлодіодних лампочок. Це допоможе зекономити на виробництві електрики.

Джерело: голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Громадське

Вона розповіла, що коли ЄС разом з партнерами доставить Україні 50 мільйонів таких лампочок, це заощадить 1 ГВт — річний обсяг виробництва атомної електростанції.

Читайте також: Енергосистема України поетапно відновлюється, але один з напрямків залишається складним

«У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями», – наголосила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5 грудня. Прицільні російські удари по інфраструктурі призвели до пошкоджень усіх теплових та гідроелектростанцій, а також понад 40% об'єктів високовольтної мережі.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.4

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!