«Їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – наша свобода», – Джонсон про Україну

1347 0
Прем'єр-міністр Великобританії зазначив, що вони підтримуватимуть Україну на кожному кроці.
Прем

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон / Фото: з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що зараз Україна підтребує підтримки і рішучості від країн Великої сімки більше, ніж бужь-коли. Про це він написав у Twitter. 

«Великобританія й надалі буде підтримувати Україну на кожному кроці, тому що ми знаємо, що їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – це наша свобода», – написав Джонсон. 

Також зазначимо, що Велика Британія готова надати 525 мільйонів доларів як гарантії для кредиту Світового банку Україні наприкінці цього року. Цей кредит покриватиме витрати на зарплати державного сектору, а також утримання шкіл та лікарень. Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Читайте також: Британія готова допомогти з розмінуванням українських портів

Додамо, що у Німеччині почався саміт лідерів країн Великої сімки. На зустріч, що відбувається у замку Ельмау в баварських Альпах, прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії, пише Spiegel. Присутні також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Євроради Шарль Мішель як представники від ЄС. Крім того, для ширшого формату запрошені представники влади Індонезії, Індії, Сенегалу, Аргентини і ПАР. 

Як повідомляє AFP, президент США Джо Байден прибув у Німеччину ввечері у суботу. Президентський борт приземлився у Мюнхені, звідки рушив до місця проведення саміту гелікоптером. 

Також нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії 17 червня вдруге приїжджав до Києва. Тоді вони з українською владою обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!